Nyheter

Cykelvägen kommer byggas, men hur och av vem?

Nyheter Budgetberedningen gav tekniska nämnden att se över kostnader för cykelvägen till Tofteryd. ”Jag tror att den kommer byggas men det kommer att ta lite tid”. Nu kanske man sneglar på byalagets cykelvägsbyggnation i grannkommun.

Cykelvägen till Tofteryd

Tekniska nämnden har fått den snart 15-åriga planerade cykelvägen på sitt bord igen av budgetberedningen.

– Det här kommer att ta lite tid. Vi har redan dragit en så enkel väg som möjligt och vi har gjort vad vi har kunnat med de förutsättningar vi har på den militära marken. När det handlar om bredden, två eller tre-meters bredd, så skiljer det så lite i pris, inte mer än 100 000 kronor, berättar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

– Från vår sida har cykelvägen varit levande hela tiden. Vi ville bygga en delsträcka och det förslaget fick vi nej på. Samma personer som sa nej säger ja idag. Vi sneglar åt Hillerstorpshållet där byalaget har byggt cykelväg mot Kulltorp. Och vi kikar på hur det är med upphandling när det gäller om man ska ta hjälp av byalag. Man måste se på helheten i ärendet, menar Jerry Karlsson (L).

Nu ska området där cykelvägen planeras ses över igen och man ska ha max en halvmeter i höjdskillnad från cykelvägen till bilvägen, en bro behövs över Österån och hur gör man vid sumpmark vid Linnesjön, sprängning vid knatten intill Tallnäs…

– Förutsättningarna har ändrats på de här 15 år. Tidigare var det sagt att staten ska stå för mark som ska bli cykelväg, det gör de inte lägre. Militären kunde hjälpa till att bygga broar, det gör de inte längre. Statlig medfinansiering till cykelvägar gjordes förr men dessa utgår enbart till cykelvägar i tätort numera. Det är mycket som har ändrats sedan cykelvägsdiskussionen startade så förutsättningarna har ändrats. Jag tror att cykelvägen kommer att byggas, även om det tar kanske tar upp till fem eller tio år och att vi är stolta över att vi är den kommun i länet som har flest cykelvägar, avrundar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Cykelvägen kommer byggas, men hur och av vem?

Per -Erik, du har så rätt! Tofterydsborna fixar sin egen väg om de vill. -Det har de alltid gjort, bara för att de vet vad de vill, oavsett om det är fysisk Väg eller en dröm.

Vänd på steken och låt Tofteryd komma med ett förslag till lösning. Bäst så.
Kan Tofteryd bygga skola så är cykelväg en ren bagatell.
För övrigt vad kostar en skola att bygga med kök och sjöläge i Tofterud jämfört motsvarande kvadratmeter med kommunal upphandling?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *