Nyheter

Daglig verksamhet bjöd förskolan på teater

Nyheter Daglig verksamhet bjöd Nyckelpigans barn på teater med kända Lucky Luke och bröderna Dalton som gjorde instrument av återbrukat material

Jonas Ohlsson börjar läsa välkända Lucky Luke  [1/22]

Bröderna Dalton kom till förskolan  [2/22]

På golvet låg saker som var slängda  [3/22]

...men bröderna Dalton fick plocka upp och återbruka  [4/22]

Lucky Luke kontrollerar Dalton  [5/22]

  [6/22]

Sjöng och spelade  [7/22]

Nyckelpigans barn dansade  [8/22]

  [9/22]

  [10/22]

  [11/22]

  [12/22]

Blivande gitarrist  [13/22]

Klappade händer  [14/22]

En trumma gjordes  [15/22]

  [16/22]

Instrumenten var roliga att testa  [17/22]

  [18/22]

Det var inte helt enkelt att blåsa så det hördes  [19/22]

  [20/22]

Trumman var populär  [21/22]

Barnen uppskattade teatern  [22/22]

Daglig verksamhet fortsätter sin demokratiska teaterturné med ett besök på förskolan Nyckelpigan i Vaggeryd. Tidigare har åtta föreställningar gjorts i Sävsjö kommun. Av återbrukat material gjordes instrument som barnen efter teaterföreställningen fick prova. Det var välkända Lucky Luck och bröderna Dalton som kom in till förskolan och sjöng och spelade inför de 4 – 6-åringar som hade samlats för att se teatern.

– Lasse tyckte att vi skulle göra något med Lucky Luke och bröderna Dalton, och så blev det. Vi jobbar en dag i veckan med teater, säger Jonas Ohlsson på daglig verksamhet.

– Får man ha mössa på sig inomhus frågar Jonas när han möter förskolebarnen som samlats på Nyckelpigan. ”Nä, det får man inte. Fast man kan frysa inomhus ändå”. Jonas börjar läsa ur boken och alla barnen känner väl igen Lucky Luke och Jolly Jumper.

In kommer Lasse, som spelar Lucky Luke, sjungandes. När sången var avklarade hittades skräp som var slängd på golvet. Lucky Luke förklarade för barnen vad allemansrätten betyder och undrade om det var bröderna Dalton som var orsaken till det slängda skräpet, som nu gjorde sin entré.

– Så många barn det var här inne. Vi tänkte råna en bank, men det gjorde vi förra veckan, berättar en av bröderna Dalton och fick ses som de ansvariga som slängt alla grejer på golvet.

Varje sak togs upp som bröderna Dalton hittade på förskolan och det gjordes instrument, såsom blåsinstrument, trumma och elgitarr av en hockeyklubba. Barnen ville också vara med och sjunga och klappa händerna och det blev en livlig teatershow med Daltons, Luke, förskolebarn och återbrukat material.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *