Nyheter

Dags att varva ned inför de 20 åren

Nyheter Per Bunnstad ger tankar så här i början av det nya året för egen del och för tidningen där det kommer att bli en del förändringar.

Här kan jag slappna av, hos Skivaryd och med möbler, datorer med mera från de första arbetsåren på 1970-talet. Privatbild

2021 inledde vi arbetet med att säkra en verksamhet utan att vara beroende av mig själv som ägare och med en rad olika funktioner. Vi anställde Martina Ojala som tog över den mesta administrationen och även redaktionella uppgifter samt Henrik Skoglund som tog över sportansvar och en hel del annat.

Med det här känner jag mig snart övertalig och det är precis så det ska vara. Jag tog inte formellt pension direkt vid nyåret, men kommer att jobba avsevärt mindre redan från nu i januari för att successivt minska arbetstiden. Det är inte för inte som jag och min äldste grabb har 105-årsfest under året. Kan ju säga att han visst är hälften så gammal som jag själv…

Vi har nu en mycket bra organisation i vår tidning som under 2022 fyller 20 år. Från en hobbyportal för Skillingaryd har det blivit en tidning för hela kommunen samt att vi sedan 2010 också har en tidning för Värnamo kommun. Tillsammans kommer vi att ha cirka 4,5 tjänster när jag går över till annan verksamhet. jag fortsätter åtminstone året ut som ansvarig utgivare och ägare men från kommande nyår kan det bli ändringar även på de områdena.


Annan verksamhet är inte gungstolen utan ett fortsatt mycket aktivt liv. Min Lena och jag har nästan samma intressen och kompletterar varandra väl i övrigt. Så det blir en hel del arbete under 2022 med Skillingaryds IS 100-årsjubileum och att få igång en rad olika verksamheter hos Skivaryds Samlarklubb där vi förenar post, filateli, militärhistoria och idrott. Dessutom finns här en samlingslokal som kan användas av föreningar och företag. Vi är också närmaste granne med redaktionslokalen för Skillingaryd.nu så det lär bli närmast daglig kontakt med tidningen ändå. Som ägare har jag ju självfallet ett ansvar för att allt flyter på och dessutom har jag kvar posten som ansvarig utgivare och det kommer säkert att bli en och annan artikel ändå.

De senaste två åren har de flesta av oss fått glömma allt vad utlandsresor heter. I år hoppas jag på en frimärksutställning i London i februari och ett kombinerat besök i maj hos släkt och att ställa ut frimärken i USA.

Äntligen träning och nu 3–4 gånger i veckan. Privatbild

Sedan blir det ett större födelsedagsfirande och barndop i familjen. Vi tror även att det blir ett bröllop i höst för det har kommit en inbjudan från en i släkten.
Mest av allt ändå är en önskan att coronapandemin släpper sitt grepp om världen, att Djurgården – IFK Värnamo gör upp om SM-guldet i fotboll och att alla i familjen får vara friska.

God fortsättning på 2022.

Taggar

6 reaktioner på Dags att varva ned inför de 20 åren

Kanoninsats med att upplysa och rapportera genom åren har du lyckats med, men att sitta i en gungstol och glo tror jag inte du klarar av 😉

En fantastisk nyhetssajt du har byggt upp det är bara att gratulera dig, jag undrar om du kan hålla dig borta från nyheter detta år som är ett valår.

Alltid lika fint att läsa det du skriver och hur fina anställda du fixat till. Lycka till med alla dina intressen, där är du också i toppklass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *