Nyheter

Dags för omprövningar i skjutfältsfrågan?

Nyheter Den kommunala översiktsplan som antogs 2012 blev något av en papperstiger eftersom politikerna inte kunde komma överens i den viktiga skjutfältsfrågan. Men nu tycks tiden för omprövning vara inne.

– Vi kan inte hålla på som det nu är, med en låst för att inte säga stenlåst situation i skjutfältsfrågan, säger kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson som självkritiskt medger att det skjutfältsbeslut som togs för fem år sedan i översiktsplanen kanske inte var så klokt.
Han anser visserligen att det (S)-märkta förslag som röstades bort ur planen inte gav tillräckligt med byggbar mark i utbyte men medger att de borgerliga partiernas ståndpunkt inte blev lyckad.
– Vi tyckte att vi tog ett bra beslut där vi tydligt markerade vår hållning. Men med tiden har det blivit uppenbart att vi har målat in oss i ett hörn, säger han.
– Det beror på att vår motpart länsstyrelsen går så stenhårt på sin linje med förordnanden där all byggnation öster om skjutfältet måste prövas per automatik – bara för att vi inte anses ha tillgodosett riksintresset i översiktsplanen.
Han berättar att man i kommunledningen verkligen försöker jobba med frågan och därför gjort studiebesök på bland annat Ravlunda skjutfält i Skåne för att finna uppslag till vägar att gå vidare:
– Nu är det två personer som söker lov, för dem och alla andra i byarna om öster om skjutfältet  är det viktigt att vi försöker hitta lösningar ur den här situationen.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *