Nyheter

David Design lämnar Skillingaryd

Nyheter David Design håller på att flytta sin produktion och logistik från Skillingaryd till Ulricehamn.

David Design lämnar de lokaler man hyrt hos Skillingaryds Mekaniska. Foto: Per Bunnstad 20 april 2021

David Design flyttar in hos sin ägare Götessons i Ulricehamn och den dagliga verksamheten vävs ihop med Götessons befintliga produktion.

Företaget har i dag endast 5–6 anställda i Skillingaryd och alla verkar följa med till Ulricehamn:

Majid Karimi. Arkivbild

– Jag bor kvar ett tag till men ska flytta till Ulricehamn, säger Majid Karimi som är en av de anställda och som för övrigt ännu inte fått klart med det uppehållstillstånd i Sverige som många försöker hjälpa honom med.

Verksamhetens flytt till Ulricehamn pågår som bäst och hela den befintliga personalstyrkan följer med.
– Produktionen är i dagsläget utspridd i tre lokaler i Skillingaryd – bland andra i gamla Granstrands som ägs av Skillingaryds Mekaniska – och behöver centraliseras för att tillgodose den pågående tillväxten och få det utrymme som behövs för att effektivisera processerna. Götessons byggde ut sitt huvudkontor och lager under 2019 och omorganiserar nu sin verksamhet för att på ett smidigt och smart sätt integrera David Designs processer.

– David design har länge sökt en bra logistiklösning när våra lokaler i Skillingaryd blivit för små och flytten till Ulricehamn innebär att vi får den stora kapacitetsökning som vi behöver för framtiden. Samtidigt ger det en större flexibilitet i koncernen och den utvecklingen som vi tillsammans ska nå., säger Håkan Nilsson, vd på David Design.

Om David Design:

Sedan 1988 är David Design en ledande svensk producent
av möbler, belysning och accessoarer. Genom samarbete med några av världens mest framgångsrika formgivare har David Design en framskjuten roll inom design med världen
 som arbetsfält.

David Design har tidigare haft verksamhet vid Artillerigatan. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *