Nyheter

De fick priser på Möbelriksdagen 2019

Nyheter Under torsdagen arrangerades Möbelriksdagen 2017 i Tranås och en del av de nominerade till olika priser eller medverkande kom från Östbo.  

Möbelriksdagen 2019 med Thoms Wilsson till höger Pressbild

Carl-Gunnar Karlsson från Värnamo är projektledare för Möbelriksdagen och en av dem som sågs på scen var Thomas Wilsson från Kinnarps i Skillingaryd.

Möbelriksdagen 2019 invigdes av landshövding Helena Jonsson på Holavedsgymnasiet i Tranås. Under ledning av talman Johan Wester fortsatte dagen med en rad kända talare, bland andra David Jonsson, vd, TMF, Emil Högberg, statsekreterare på Näringsdepartementet, Karin Johansson, vd, Svensk Handel, Stefan Fölster, chef Reforminstitutet, Caroline Tottie, SKL, Mats Widbom, vd, Svensk Form och Erik Nissen Johansen, direktör på Stylt Trampoli samt en rad andra branschföreträdare.

Möbelriksdagen bjöd även på ett seminarieprogram och rundades av med en branschmiddag i Parkhallen.

Under kvällen uppmärksammades årets bästa före-tagsprestationer och priser delades ut till CEOS som ”Årets arbetsplats”, Nevotex som ”Årets Underleverantör”, Cecilia Ask Engström, TMF, som ”Årets möbelpersonlighet” och den storsatsande möbelproducenten Fogia tog hem priset för ”Årets exportsatsning”. Sist men inte minst delades ”Årets hederspris” ut till en av Möbelriksdagens grundare, Johan Sjöberg.

Möbelriksdagen fortsätter den andra och avslutande dagen den 22 mars. Programmet genomförs på Materia och presenterar utvecklingsprojektet ”Innovation Square”, som ska bidra till utveckling av innovativ form och teknik för internationell konkurrenskraft. Projektets fokus ligger på svenska inredningsföretags omställning mot en hållbar produktion i en cirkulär ekonomi. Programmet innehåller även en matchning mellan designers och möbelproducenter.

När Möbelriksdagen 2019 avslutas i Tranås lämnas stafettpinnen över till Växjö, som nästa år blir arrangörer för evenemanget.
– Växjö ser med stor glädje och entusiasm fram emot att få stå värdar för nästa års Möbelriksdag! Vi är stolta över att aktörer som Linnéuniversitetet och företag i Växjö/Lammhult är betydelsefulla spelare i den leverans som sätter Sverige på den internationella möbel- och designkartan, säger Anna Sjödahl, näringslivschef Växjö kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *