Nyheter

De gör ungdomar anställningsbara

Nyheter För knappt två år sedan startade All:in, Allservice industri sin verksamhet i Skillingaryd.

Joel Säll

All:In, Allseervice industri är ett projekt som syftar till att ge ungdomar en möjlighet att utbilda sig i sådant som företag i Vaggeryds kommun efterfrågar. De erbjuder utbildningar i tre olika inriktningar för att möjliggöra framtida anställningar och det handlar om trä, metall och textil.

Företaget, som egentligen är ett projekt, arbetar med stöd från allmänna arvsfonden och Vinnova. Initiativtagaren Joel Säll berättar att projektet för närvarande har ekonomi fram till sommaren men att de redan för diskussioner om en fortsättning tillsammans med Leader västra Småland där man kan söka och få projektpengar från EU. – Jag ser positivt på framtiden säger Joel, medveten om att de har levererat flera som fått arbete hos företag i kommunen.

Från början vände man sig främst till ensamkommande men efterhand har fler, även svenska ungdomar, sökt sig till verksamheten. Numera har det också spridit sig till vuxna och även till boende utanför kommunen, men de poängterar att det stänger inga dörrar för någon. De anser det viktigt att de som kommer till dem får pröva olika saker för att se om det är något för dem. Som exempel nämner de att några som testat textilspåret idag har jobb på Kinnarps. Det stora problemet med att få ut människor, med flyktingbakgrund, i arbete är inte språk och kompetens. Svårigheten ligger i pappersarbetet och kommunikationen med myndigheterna.

När de hade besök av Företagarna och politiker under gårdagen var regelverket något som de tryckte på som nödvändigt att reformera för att bli ännu mera framgångsrika.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *