Nyheter

Delsträcka av cykelvägen planeras byggas

Nyheter En enig teknisk nämnd biföll förslaget att cykelvägen mellan Skillingaryd och Linnesjön ska påbörjas trots att upphandlingen tidigare avbröts

Arkivfoto

När tekniska nämnden hade planer på att tilldela entreprenaden visade det sig att inkomna bud var högre än de tilldelade medlen. I samband med detta valde nämnden att avbryta upphandlingen. I den påföljande diskussionen var tekniska nämnden överens om att, i alla fall starta med en delsträcka utbyggd i närtid men inga formella beslut togs vid tillfället.

– I ett senare skede, inför diskussioner i budgetberedningen, valde jag att genom ett ordförandebeslut fastställa det som nämnden diskuterat, nämligen att bygga en delsträcka. Allt för att informationen ska vara tydlig och klar, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Efter ovan beslut från tekniska nämnden har kommunstyrelsen beslutat om ett tillfälligt investeringsstopp för att se över den rådande situationen i vår kommun med många investeringar i ett väldigt högt tempo.

– Vi har ju trots allt en nivå på våra investeringar som kanske motsvarar en kommun av dubbel storlek,  menar Jerry Karlsson (L).

Det betyder att även projektet med cykelvägen till Linnesjön är stoppad och att framtida beslut ligger nu hos kommunstyrelsen.

Fotnot; Texten är uppdaterad.

Taggar

Dela


13 reaktioner på Delsträcka av cykelvägen planeras byggas

Otroligt vilka ”tunga” frågor som engagerar kommuninnevånarna idag!
Är inte investeringsfrågan viktigare??

Alldeles riktigt, då slipper man att köra ut till södra rondellen. Men sen är det frågan om det år lönt att starta bygget, för någon fullföljning kan det inte bli tal om som läget är i dag. Men det kanske ligger en hund begravd i beslutet. (röstfiske heter det visst)

Håller med Jörgen Åberg. Sedan måste jag göra mig lite rolig. Att det händer nu i rasande fart kan det bero på att tekniska nämndens ordförande har börjat jobba på Tallnäs

Blir vägen klar eller blir det som med det mesta i kommunen halvgjort och sen hoppas ingen bryr sej. Nä asfaltera är inga problem även vid minus grader men ej förmycket så gnäll inte på det. Håller med Åke..

Asfaltera vägar nu i detta klimatet är väl inte så lyckat när det är så blöt och kalt det måste vara bättre och göra det på våren då det är varmare, vägen håller bättre.Tummen upp för kommunen att det blir av med cykel vägen den behöver inte heller asfalteras nu.

I beslutet ska den inte asfalteras heller mig veterligen, men nu verkar ju beslut inte vara bindande verkar det som…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *