Nyheter

Det blir en grafittivägg

Nyheter Medborgarförslaget fick ett ja i kultur- och fritidsnämnden. Nu har även kommunstyrelsen lämnat ett positivt besked till den 12-årige pojken som lämnat in medborgarförslag.

Arkivfoto Peter Magnusson

Medborgarförslaget är inlämnat i april 2017 av en då snart 12-årig kille från Klevshult. Efter att han hade varit med på Kulturhelgen ville se en plats där han kunde spreja graffiti. Enligt förslaget vill pojken ha en öppen vägg för graffiti- och gatukonst i Vaggeryds kommun. Platsen där väggen kan vara är, enligt hans eget förslag, skateparken i Skillingaryd. Han nämner också till politikerna att graffiti bör anses som en konstform och bör ha samma rättigheter som annan konst och medborgaren vill ha en laglig vägg att måla på.

Remiss på ärendet har gått till kultur- och fritidsnämnden samt ungdomsrådet. Nämnden säger ja till förslaget medan ungdomsrådet inte tror att behovet finns, därför stödjer de inte förslaget.

Nu ger kommunstyrelsen kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att undersöka möjligheten att hitta en lämplig plats för en öppen vägg för graffiti och gatukonst i kommunen.

– Ja vi går på kultur- och fritidsnämndens beslut och säger ja till graffitiväggen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande och meddelar att denna frågan är färdigbehandlad och kommer inte att hamna uppe i kommunfullmäktige.

Taggar

Dela


1 reaktion på Det blir en grafittivägg

Känns inte som det smartaste beslutet i kommunen då färgburkar är är dyra och jag tror inte att föräldrar köper en hög med burkar för att deras barn ska gå ut och måla lite till helgen.
Det blir med en stor risk att färgen snattas från affärer mm.
Sen har vi hälsoaspekten på det hela,färger innehåller bla ”Dimetyleter, Aceton,Etylacetat” mm och kräver andningsskydd vid användning i industrin mm.
Min fråga till dom beslutande är om dom tillhandahåller friskluft masker till dom målande barnen eller om dom struntar i dom risker som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *