Nyheter

Det blir inga kolonilotter

Nyheter Rösterna 39 mot 2 avgjorde frågan om kolonilotternas framtid i Skillingaryd, i iallafall just nu…

Arkivfoto. Det blir inga kolonilotter i Skillingaryd

Klas Gustavsson (EMP) lämnade in en motion till kommunfullmäktige om att inrätta kolonilotter i Skillingaryd för uthyrning till privatpersoner och samnyttjande med kommunal social verksamhet. I motionen finns att läsa att odling i föreningsform betyder trivsam samvaro, utvecklande gemenskap och inte minst frisk luft, motion och en härlig känsla av att plocka och äta det man odlat själv och att trädgårdsodling har ett folkbildande syfte för högre beredskap och självförsörjning.

Yttrande har inkommit från tekniska nämnden som föreslår avslag på motionen och socialförvaltningen ser inte något behov av att inrätta kolonilotter.

– Bifall till motionen. Vi tycker det är viktigt med möjlighet till trädgårdsarbete i kommunen, säger förslagslämnaren Klas Gustavsson (EMP).

– Vi diskuterade det här i kommunstyrelsen. Finns det någon förening som villl starta det här ställer vi mark till förfogade. Vi vill inte gå in med det här i kommunal anda. Bifall till kommunstyrelsens förslag, säger Gert Jonsson (M).

Det blev votering i kolonilottsfrågan. De som gick på kommunstyrelsens linje var samtliga utom (EMP) som fick se sig besegrade och det blev ett avslag på motionen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *