Nyheter

Det blir ingen ny väg

Nyheter Medborgarförslaget från Skillingarydsbon att bygga en väg från Västra strand till södra motorvägsinfarten i Vaggeryd avslogs

Så här kunde vägen sett ut

Tanken med nya vägen var att minska trafiken till och från området vid Bondstorpsvägen och förbi Götafors skola, förslaget lämnades in i juli för två år sedan.

Förra året planerades en ny skola intill nya bostadsområdet och kommunledningen fick i uppdrag att se över detaljplan för att möjliggöra en ny väg. Tekniska utskottet såg positivt på förslaget.

Förslaget på nya skolan lades senare under förra året ned och politikerna aviserade att trafiksituationen utanför Götafors skola består oavsett om föreslagen väg byggs eller inte. Vid mätning ses att det passerar 1 344 fordon per dygn med en medelhastighet på 44 km/h på Bondstorpsvägen. I handlingarna ses att man jämför med Jönköpingsvägen som har 5 000 fordon per dygn.

Kommunstyrelsens arbetsutskott säger nej till vägen i maj i år då kostnaden blir för hög i förhållande till nyttan av vägen, där kommunstyrelsen gick på samma linje. Nu var det dags för ett slutgiltigt besked vid förra veckans kommunfullmäktige.

– Bifall till motionen, säger Klas Gustavsson (EMP).

Votering fick avgöra i frågan om att bygga väg från Västra Strand i Vaggeryd mot södra motorvägsinfarten i Vaggeryd. Dock blev det 39 nej till motionen i sin helhet och två ledamöter (EMP) röstade för förslaget om nya vägen. Reservation från (EMP) lämnades. Medborgarförslaget fick således ett avslag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *