Nyheter

Det blir inget tiggeriförbud

Nyheter Ett enhälligt kommunfullmäktige lämnade igår ett avslag på medborgarförslaget om att införa tiggerförbud i kommunen

Det var i september medborgarförslaget inkom från en Vaggerydsbo som ville pröva möjligheten till tiggeriförbud i kommunen. Kommunstyrelsens arbetsutskott var eniga i beslutet och avslog medborgarförslaget.

Även kommunstyrelsen lämnade, i början av april, en fingervisning på svaret på medborgarförslaget och eniga ledamöter föreslog kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget. Stig-Göran Hultsbo (MP) avstod att säga sitt i kommunstyrelsen på grund av jäv, men meddelar inte jäv vid måndagens kommunfullmäktige.

Den 3 april inkom Empartiet med en insändare om att förbjuda tiggeri, vilket går att läsa här.

Men under gårdagens kommunfullmäktigesamling var det tyst från ledamotsborden. Ett enhälligt beslut blev att avslå medborgarförslaget.

Taggar

8 reaktioner på Det blir inget tiggeriförbud

Vilket härligt beslut. Innebär att jag och många andra kan stå med bössor till Svenska kyrkans fasteinsamling, Världens barn, Frälsningsarmens julgryta med mera

Ja det är ju fantastiskt att frälsningsarmén kan stå där med sin gryta bredvid immigrant tiggarna som styrs av kriminella grupperingar. Det är ju det alla vill stödja! Varför inte skicka en delegation till Rumänien och informera om hur det fungerar här i Sverige? Det är nämligen förbjudet att tigga i Rumänien. Det är nog bäst att alla tiggare i hela värden kommer till kassakon Sverige.
Vakna upp nu era naiva godhetsnarkomaner och sätt ner foten nån gång! Ingen politiker vågar sätta ner foten eller prata om något som ens nuddar något som inte är PK. Jag är så trött på detta, är det verkligen bara jag som tycker så här? Det måste finnas några till med sunt förnuft i kommunen och landet.

Håller med Skillingaryd bo. Sluta ge dom pengar så försvinner dom snart. Och hur dom på lagahalllen kan tillåta dom sitta inne i butiken och ”Hej Hej”är en gåta. Men där är det ju varmt och inget regn så det är ju rätt behagligt för dom. Bättre Ica ger dom 120.000 om året för det är ca vad det handlar om på dom som jag vet slutat handla där pga tiggarna. Och om dom nu är så fattiga! Hur fan kan dom då ha en iPhone som dom snackar i…

Enligt en polis som uttalade sig i radio häromdagen
är sex av tio tiggare knutna till kriminella gäng som
utnyttjar tiggare för sina syften. Därför är det ofattbart att våra kommunpolitiker genom ett nej till förbud uppmuntrar kriminell verksamhet. Men som vanligt är det kommunpolitikernas okunskap och ovilja att sätta sig in i problematiken som leder fram till felbeslut,

Och på kvällarna går samma tiggare som sitter vid butikerna runt på rastplatser och säljer andra tjänster till lastbilschaufförer!
Inget av detta gör de frivilligt vill jag lova!
Kommunen borde hjälpa dessa människor istället för att sätta dem i människohandel genom att förbjuda tiggeriet givetvis!!!

Första gången i mitt liv jag säger detta.
Men jag är överens med en Skillingarydsbo! Tiggarna utnyttjas av andra människor, knappast att de ens får hälften av pengarna de skraparihop.
Sen kommer kommunen och godkänner det??!
Skämmes!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *