Nyheter

Det blir inte fler tomter på Fåglabäck

Nyheter Ingen mer detaljplan vid norra Fåglabäck. Det beslutade en oenig kommunstyrelse.

Norra Fåglabäck

Tidigare lämnade kommunstyrelsens arbetsutskott ett nej, dock oenigt där också, på att lämna planbesked vid norra Fåglabäck. Oenigheten höll även i sig under kommunstyrelsen som nu lämnat ett definitivt besked i ärendet. I allafall under den här mandatperioden.

– Vi har diskuterat det här i plankommittén och vi tycker inte att vi ska göra detaljplan i nuläget. Vi tillstyrker inte planbesked under den här mandatperioden. LRF;s arbete har också påverkat oss när det handlar om samhällsnära jordbruksmark, säger Gert Jonsson (M).

– Vi tycker det är konstigt. Vi har köpt in det för att det ska bebyggas och ägt marken i decennier. Mycket märkligt att man inte uppfyller målen och vi har också byggt ut med cykelväg, tunnel, ligger nära centrum. Det finns i bostadsutvecklingsprogrammet. Vi konstaterar att det är konstigt ställningstagande. Det handlar inte om jordbruksmark utan att man helt enkelt inte vill bygga, säger Kenth Williamsson (S).

Votering avgjorde. Åtta ledamöter i kommunstyrelsen sa nej och fem sa ja. De två (SD)-ledamöterna delade på sig och röstade på ett förslag var.

I kommunens tjänsteskrivelse finns följande information; I norra Fåglabäcksområdet äger kommunen mark och här föreslås ny bostadsbebyggelse och ett fördröjningsmagasin. Hänsyn ska tas till befintlig bostadsfastighet och till det öppna landskapet. Bebyggelsen skall vara lantligt boende med stora tomter och traditionell bebyggelse, t.ex. tegelröda sadeltak och faluröd locklistpanel. Området ligger nära Skillingaryds centrum, skolor, järnvägsstation och busshållplats. Tillfart till området sker via befintlig väg vars standard inte skall ändras för att motverka genomfartstrafik från Båramo. Området för utjämningsdammen skall kunna stå under vatten vid behov. I LRF;s skrivelse finns noterat att området för detaljplanen angränsar jordbruksmark och cirka 7 000 kvadratmeter jordbruksmark ianspråkstogs i planen.

Taggar

Dela


5 reaktioner på Det blir inte fler tomter på Fåglabäck

Som vanligt när det gäller Skillingaryd Kent stå på dig det måste gå att skaffa en bostad i Skillingaryd
Vill de styra över till Vaggeryd med villor också som det varit med lägenheter
Ingen kan sälja sitt hus för det finns inga lägenheter 32 st förslog inte långt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *