Nyheter

”Det finns inte på kartan att tågen inte ska stanna i båda våra tätorter”

Nyheter Under presidiemötet där ledande politiker satte sig vid under måndagsmorgonen var det diskussion kring Trafikverkets samrådshandling där Vaggeryds station inte nämns.

Kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson (M) berättar:
– Vi får gemensamt ta på oss kring det här med järnvägen och tågstoppen. Vi skulle hållit i. Kommunikationen utåt sett har man lagt på Trafikverket. Vi ska prata ihop oss med regionen och övriga kommuner i länet. Hela färdplaner ska vara med. Det finns inte på kartan att tågen inte ska stanna i både Skillingaryd och Vaggeryd. Anledningen ska vara att korta restiden. Den nya järnvägen är otroligt viktig och lyckas vi inte förklara det här på ett bra sätt så riskerar länet att stå utan infrastruktursatsningen. Det finns ett enormt behov och vi har en uråldrad teknik. Vi har varit överens om stopp i båda orterna tidigare och vi är med som medfinansiär. Vi ska bli bättre på att beskriva tanken och helhetsbilden, menar Gert Jonsson (M). 

Thomas Axelsson (KD) kommenterar:
– Man har gjort en plan men man får inte in stoppen. Det är otroligt anmärkningsvärt när varenda stolpe finns utsatt i planen, utmed järnvägen, men inte var tåget ska stanna. 

Gert Jonsson (M) igen:
– Det här är en lång resa. Vi har haft med järnvägen och Y:et sedan översiktsplanen gjordes 2012. Det här är inget projekt som kom upp i dag. Vi är med och finansierar projektet för att vi tror på det. Egentligen är det tokigt att vi ska medfinansiera ett statligt projekt, men det här är viktigt. Oerhört viktigt. Det är ny sträckning, nya tåg och plattformarna ska förlängas. 

Thomas Axelsson (KD):
– Jag har inte varit med från början i det här men jag ser att det inte finns några riktiga politiska forum. Vi har haft dialogmöten med Trafikverket och sedan tror jag att det är regionpolitikerna som tar de politiska besluten. Jag upplever att det politiska forumet saknas. 

Gert Jonsson (M) menar på att kommunen tar besluten när man yttrar sig på remisserna från Trafikverket och avrundar: 

– Det här handlar om att knyta ihop länet. 

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Det finns inte på kartan att tågen inte ska stanna i båda våra tätorter”

Buss 500 kommer att ersättas av tåg när järnvägen är klar. Länstrafiken har ett tidsbegränsat avtal för dubbeldäckarna.

Synd om bussen förvinner. Den fungerar ju mycket bättre än tåget, nästan aldrig försenad.
Fast den finns nog kvar i min livstid. Järnvägen ska ju vara klar 2033 om den inte blir försenad. Den har ju redan ökat med 500 miljoner. De glömde visst att räkna in elektrifieringen.

Varför ska vi medfinansiera detta?
För pendling till Värnamo respektive Jönköping är buss 500 ett bättre alternativ.

Som skrivits flera gånger innan.

Det är entrepenören som bestämmer var de vill stanna.

Men det går ju snabbbussar hela tiden så det lär väl inte vara intressant att åka tåget ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *