Nyheter

Det ska bli mer insyn i verksamheter

Nyheter Kommunfullmäktige har sagt sitt. (S) motion angående uppföljning och insyn i verksamheter bifölls.

Granskning av verksamheter ska göras. Bild: Pixabay

I motionen som kommer från (S) och Kenth Williamsson finns att läsa att kommunen ska ta fram program för uppföljning och insyn i verksamheter som utförs av privata utförare, samt att kommunen redovisar en uppföljning i årsberättelsen. Enligt kommunallagen antas vid varje mandatperiod ett program med mål och riktlinjer för verksamheter som utförs av privata utförare på uppdrag av kommunen. Detta görs för att man dels ska följa upp verksamheten, dels för att se att målen för verksamheten nås och för att medborgaren ska få en insyn i verksamheten.

Vid kommunfullmäktige beslutade man att bifalla motionen. Det innebär att ett program för uppföljning och insyn av verksamheter, som är utförda av privata utförare, ska antas för mandatperioden och att uppföljning av programmet redovisas i samband med kommunens årsredovisning. Kommunledningskontoret fick i uppdrag att ta fram ett uppdaterat program för uppföljning av privata utförare för innevarande mandatperiod.

Programmet som finns för närvarande antogs 2017 och har inte uppdaterats.

Taggar

Dela


1 reaktion på Det ska bli mer insyn i verksamheter

Så sedan 2017 har det funnits men ingen uppdatering. Helt enastående. Men då är det på tiden börja med furugården och hantering av äldre. Sen skolan och fastigheter som är under all kritik. Ser fram emot att se resultatet på detta. Nu när ändå ett system som är fyra år gammalt i uppdaterad version.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *