Nyheter

Detaljplaner på tapeten

Nyheter Vid tekniska utskottets möte diskuterades några detaljplaner

Stödstorp 2:1

Det var två detaljplaner som låg på utskottets bord för yttrande. Det gällde detaljplan för del av Gärahov 1:51 som handlar om att skapa förutsättningar och möjliggöra nya bostäder i Byarum. Tekniska utskottet beslutade att lämna detaljplanen utan några synpunkter.

När det gällde detaljplan för Stödstorp 2:1 angående utökning av västra strand så kom det fram flera synpunkter efter tekniska kontorets beredning. Det handlade om att minska volymen på instängda mindre grönytor för att inte få en betydande ökning av driftkostnaderna för tekniska kontoret till exempel väster om Regnbågen tre och Vårdagen samt längs med Blåbärsstigen. Man konstaterar att det går att utöka tomtmarken istället om man ser över gatustrukturen i norra delen av detaljplanen.

Som ett alternativ menar de att går det att ta bort alla vändplanerna i södra delen av detaljplanen genom att utnyttja befintligt vägnät. Då kan man också ta bort södra utfarten till Bondstorpsvägen. Utskottet tycker dessutom att man ska ta med gång- och cykelvägväg öster om Bondstorpsvägen i detaljplanen eftersom delar av den redan är utbyggd.

Området ska säkras för skyfall när det gäller dagvattenhanteringen.

Tomtstorlekarna behöver generellt anpassas för att man ska kunna parkera på egen mark. I närliggande område är parkeringsmöjligheterna ett problem.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *