Nyheter

Diplomat på lunchbesök

Nyheter I samband med Skillingaryd-Vaggeryds Rotary lunch på Järnvägshotellet under måndagsmiddagen hade man diplomatbesök.

Det blev kö till boksigneringen hos Ingmar Karlsson  [1/4]

Roten till det onda var en av hans böcker  [2/4]

Ingmar Karlsson fick svara på många frågor  [3/4]

Tog studenten i Värnamo och numera bosatt i Lund. Ingmar berättade om sitt jobb i mellanöstern.  [4/4]

Igår gästade diplomaten Rotarylunchen på Järnvägshotellet i Skillingaryd och när reportern kom på besök var frågorna många om mellanöstern, Palestina, Västbanken och Gaza efter hans framförande, men även om Palmemördaren.

– När Palme mördades jobbade jag i Peking. Det var kurdiskt inbördeskrig och jag blev uppringd av Nigerias ambassadör och fick höra om mordet. Gick många rykten och spåret om kurdiskt koppling var nog inte så galet, inflikar Ingmar.

– Idag bor jag i Lund och jobbar med centrat för mellanösterstudier på universitetet. Känner trakten väl då jag även bor i Burseryd i mellanåt samt att jag tog studenten i Värnamo, säger Ingmar Karlsson.

– Mycket intressant föreläsning, vi skulle kunna förlänga träffen minst en timme, avslutar Håkan Strömqvist, president för ortens Rotary.

Ingmar Karlsson, som är född i Burseryd, bor numera i Lund där han har professur. Han har varit verksam inom utrikesdepartementet i många år både som konsul och diplomat i flera länder. Ingmar är även författare och har skrivit böcker om bland annat olika minoriteter och religioner, främst i mellanöstern men även Kina och Tyskland. Böckerna har använts som kurslitteratur till högskola och universitet. För tio år sedan fick Ingmar Karlsson hedersdoktorat i filosofi.

Efter föreläsningen på Järnvägshotellet fick Ingmar en mycket varm applåd och gästerna passade på att köpa hans alster. Det blev en bra avslutning på en världsomfattande och trevlig middagslunch.

 

 

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *