Nyheter

Drag i Vaggeryd

Nyheter Vaggeryds Schackklubb bjöd in till schackeftermiddag på sportlovet.

koncentrerade schackspelare

Det var inte så många som valde att komma till schackklubbens lokaler, men de som var där var desto mer entusiastiska. Diana, Edvin och Emina drog genast igång en utmanarturnering och de vilade inte på hanen. Pjäserna försvann på löpande band, ett parti slutade med remi eftersom brädet var rensat förutom på kungarna och en löpare. Men roligt hade de. Emina berättade att hon spelade ganska mycket schack hemma, både mot sin bror och sin pappa.

Vaggeryds Schackklubb är en klubb med anor. De startade sin verksamhet 1949 och funderar just nu på hur de ska fira sitt 70-årsjubileum. Det kan tänkas att de bjuder in till en jubileumsturnering i Vaggeryd nästa år.

Klubben spelar seriespel i division 3 med motståndare i Alingsås, Borås, Skara och Östra Skaraborg som innebär en del resande. Resande blir det också för ungdomarna som spelar mot till exempel Oskarshamn och Västervik.

– Det finns ju inte så många klubbar nu som det gjorde förr säger Johan Krohn som är aktiv i klubben som spelare och ledare. Men de gör vad de kan för att bredda basen genom något som kallas schackfyran, där samtliga fjärdeklassare besöks och får prova på. För de som vill spela mera arrangeras ett kommunmästerskap, som kan leda vidare till såväl regionfinal som riksfinal. Trots att de inte är mer än 14 medlemmar är det liv, eller om uttrycket tillåts, drag i Vaggeryds schackklubb.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *