Nyheter

Drömmar till kaffet

Nyheter Kenneth provar nytt koncept för att locka till eget företagande

Kenneth, kaffe, drömmar, starta eget. Det möts du av på fiket.

Vid två eftermiddagstillfällen under våren träffas Kenneth Karlsson på lokala fiken i orterna för att prata om eget företagande. Idag har han ”öppet hus” på Jonsson konditori i Skillingaryd.

– Vi vill få tag på fler som har idéer och drömmar och/eller kanske har funderingar på att starta eget företag. Vi provar en ny metod för att locka fler att vilja träffa oss, säger Kenneth Karlsson som jobbar på Science park i Vaggeryd.

– Tror att det är lättare för folk att träffa oss i en ”vanlig miljö”, så nu testar vi fiket här på Jonsson och om några veckor är det samma träff på Ritz i Vaggeryd.

Kenneth bjuder på kaffe och tycker den här idén är annorlunda och kul. Vaggeryds kommun är först ut i försöksprojekt och övriga kommuner i länet kollar säkert av med Kenneth imorgon om utfallet.

– Vad vi kan göra när du kommer hit är att ta reda på vad du vill sälja, till vem du vill sälja, hur du ska nå kunden. Idag är det lätt att hitta konkurrenter, leverantörer och samarbetspartner på sociala medier. Jag kanske kan hjälpa till att förverkliga din idé. Marknaden är global idag och det finns plats för alla, säger Kenneth.

– Totalt sett i länet möter vi ungefär 1000 ideér om året. Ibland är det så att den nya företagaren har en idé som bollas med oss och när väl företaget startas så kanske det har utvecklats till någon annat, menar Kenneth.

– Just nu upplever vi ett stiltje på idéer, det kan bero på att arbetsmarknaden ser ut som den gör. När det är oroligt på arbetsmarknaden så börjar idéer rulla. Man kanske kan starta sitt företag lite vid sidan om för att samtidigt ha sin trygghet som anställd, menar Kenneth.

Kenneth Karlsson, Science Park, Vaggeryd
Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *