Nyheter

Dyr historia att såga ner kommunens träd

Nyheter Två män i 45- och 50-årsåldern från Vaggeryd har av Jönköpings tingsrätt dömts till skadestånd och böter efter att ha sågat ner träd som stod på kommunal mark.

En av de dömda männen hävdar att han tog ner ett träd för att han var rädd att det skulle välta över hans solceller. Han ska även ha sågat ner ett annat träd. Tingsrätten menar att båda dessa stod på kommunal mark och därför olovligen fälldes.

Mannen ska även ha hjälpt en granne att såga ner träd i anslutning till dennes tomt. Tingsrätten menar att grannen bör ha insett att de träden stod på kommunal mark och inte på hans tomt.

Båda männen döms för skadegörelse och ska nu betala 30 000 vardera i skadestånd till Vaggeryds kommun. De döms också till dagsböter på mellan 12 000–15 000 vardera.

 

Genrebild. Foto: Henrik Skoglund

Taggar

Dela


7 reaktioner på Dyr historia att såga ner kommunens träd

Underbart hur kommunen kan såga ner hela skogar (inklusive träd på privatpersoners tomt ”av misstag”) utan minsta förankring hos folket, men privatpersoner inte får ta ned ett enda träd i anslutning till egen tomt utan att behöva betala enorma böter (i paritet med skadestånd i våldsbrott). Nästan så att man börjar undra om vi är livegna?

Ibland utdöms böter, ibland kan en strand rensas på sina träd och gräsmatta anläggas på kommunal mark ända ner i vattenbrynet

Jag hoppas vi tänker på samma sak, nära sjön, men det kanske beror på statusen i samhället. Alla invånare är inte lika värdefulla i kommunen.

Jag fick träd nedsågat av kommunen. Ville få en återplantering men fick 1 000 kronor. Verka sakna 29 000kr!
Väntar fortfarande på återplantering!

Jag hade ett liknande bekymmer med några träd jag var rädd skulle kunna ramla på mitt hus. Mailade kommunen vid flertalet tillfällen och bad dem ta ner träden i fråga. Inget svar.
När jag istället frågade om det var ok att jag anlitade någon annan som kunde fälla träden fick jag svar direkt att det var ok.
Undrar om jag också hade dömts om jag inte frågat om lov…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *