Nyheter

Efterlängtad fikapremiär på Frälsis

Nyheter Tisdagsförmiddagar betyder fika på Frälsningarmén i Skillingaryd och igår öppnades kyrksalen upp för efterlängtad fikastund.

Linus Persson och Christer Larsson  [1/6]

Mysrummet får bli nya platsen för "Sångstund för de minsta" lite senare under tisdagseftermiddagen  [2/6]

Fantastiskt fint kök Frälsningsarmén har fått  [3/6]

... och nöjda fikaansvariga i köket under tisdagsförmiddagen  [4/6]

Linus Persson var självklart på premiärtisdagen  [5/6]

Fikat intogs inne i kyrksalen  [6/6]

Köket är klart efter renoveringen men inte samlingslokalerna. Där ska ny el dras och det gamla trägolvet ska slipas.

– Om någon vecka hoppas vi att det är klart. Så länge sitter vi intill och i kyrkbänkarna och fikar, säger Kerstin Svensson.

1982 renoverades det senaste i Frälsningsarméns lokaler på Storgatan i Skillingaryd. Under våren och sommaren har nu byggnaden fått nytt kök och väggar har tagits bort för att göra lokalerna mer tillgänglig, ljusare och större. I det nya fina köket lagades nu frukosten vid säsongspremiären för ”Fika på frälsis”. När vi är på besök har ett tiotal redan kommit och många strömmar in och vill ta del av fikat. Lite senare under tisdagsförmiddagen kommer barngrupperna för ”Sångstund för de minsta”, där Amelie Lindberg och Kerstin Svensson står som värdar. Då renoveringen är i full gång i armén kommer barngruppen att få vara nere i mysrummet på källarplan.

– När börjar fikat är det många som har undrat, men nu har Gunvi Holmvi kommit så då kommer det säkert flera, säger Inga-Lill och sätter sig på kyrkbänken med en kopp kaffe.

– Det blir lite provisoriskt här så länge innan all renovering är klar. Vi får helt enkelt sitta i kyrksalen och fika, men räknar med att samlingslokalen bredvid är klar här om någon vecka, avslutar Kerstin Svensson som nämner att ”Fika på Frälsis” bjuder in alla varje tisdag fram till jul. 

Taggar

Dela


2 reaktioner på Efterlängtad fikapremiär på Frälsis

Grattis frälsas till det fina köket. Jag minns det pyttelilla köket där tant Agnes o tant Ellen huserade. När kaffet var ransonerat under o efter kriget fick man ta med en liten strut med kaffe o lämna in till tanterna. Många underbara minnen från kåren i Skillingaryd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *