Nyheter

Ekonomi i fokus hos socialnämnden

Nyheter Förutom några informationsärenden var det budget och bokslut som diskuterades

Lotta Damberg, Ann-Katrin Löfstedt och Peter Fransson

Efter att ha gått med överskott de senaste åren pekar årets resultat mot ett +- 0-resultat för socialnämndens verksamhet. Kostnaderna för ensamkommande barn hamnar på ett underskott med tre miljoner kronor, pengar som återsöks från de överskott som arbetet med ensamkommande har genererat tidigare år.

Nämnden diskuterade åtgärder på sikt för att få egen kompetens när det gäller placering av, framförallt, barn. Ett eget HVB-hem (hem för vård och/eller boende) blir långt billigare än de instutionsplaceringar man tvingas köpa idag. Det är dock några år bort innan det kan bli verklighet.

Vid dagens sammanträde beslutades att säga upp hyreskontrakten för Gullvivan, Talludden och del av Sörgården. Dessa hamnar nu hos kommunstyrelsen att hantera såväl verksamhetsmässigt som ekonomiskt.

Hur framtiden ser ut för 2019 väntar nämnden med spänning på. Besked från budgetberedningen kommer under juni månad och då vet de vad de har för pengar att röra sig med. Det de vet är att det ligger ett besparingskrav på omkring 2,5 miljoner kronor. Dessutom kommer det en lönerevision som ska hanteras inom budgetramen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *