Nyheter

Elevökning: Nya klassrum ska beställas

Nyheter Vid Hjortsjöskolans tidigare parkering ryms idag mellanstadieeleverna i tillfälliga lokaler. Eleverna kommer att bli fler framåt hösten

Arkivfoto Martina Ojala. För ett år sedan kom de på plats. Nu är det trångbott...

Vid tekniska nämndens senaste sammanträde beslutades att modulerna ska utökas till höstterminen. 

– Vi har fått önskemål från barn- och utbildningsnämnden att lokalytan behöver utökas vid Hjortsjöskolan. Eleveökningen är större än vad man tidigare förutsåg. Det är en stor inflyttning till kommunen och till hösten kommer inte alla elever att få plats, därav önskemålet om ytterligare klassrum, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

– Vi är glada över att vi handlat upp dessa tillfälliga lokaler på lång tid och samt att vi har möjlighet att ”docka” in ytterligare modul till befintliga. Vi kommer att beställa moduler och det handlar om två plus två klassrum, så jag gissar på att det är en ökning med runt 80 elever. Platsen blir densamma och det ska vara klart till nästa termins start, meddelar Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden. 

Taggar

Dela


7 reaktioner på Elevökning: Nya klassrum ska beställas

Varför ska man vara glad över en dålig skolmiljö? Den konstanta situationen men tillfälliga lokaler är ett stort misslyckande och någon borde ta ansvar.

Alltså att trycka in fler tillfälliga lokaler på redan liten yta låter väl inte rimligt, eller?
Det är bevisat att det är viktigt för barn att vara ute och röra sig på rasten,
Men hur ska alla elever få plats på den redan trånga, slitna och tråkiga gården och göra nån aktivitet?
Skollokaler har varit ”tillfälligt” hela mina barns skolgång. Är det verkligen så det ska va?

Ni där som bestämmer, ni borde väl ändå inse att Vaggeryd är populärt att bo i för barnfamiljer och att det fortsätter att växa.
Så dags att göra attraktiva skolmiljöer, så att någon får ta del av det.
Turen är att vi har fantastiska lärare. Hoppas inte ni tröttnar bara i denna arbetsmiljö.

Vad bortskämda vissa är. Var glada att det över huvud taget finns lärare och skolor till era barn och dessutom gratis!

Så det är ni ”glada för”. Jo så fint. Vi med barn som ska tvingas spendera sina dagar i dessa permanenta tillfälliga lösningar är mindre glada. Och hur dum i huvudet får man vara om man inte förstår att det är barnfamiljer som flyttar in i alla nya villor. Det kunde man väl tänkt på lite tidigare. Kanske är dags att lämna denna hybriskommun innan den sjunker helt. Då lättar ju elevtrycket.

Jag minns att förr i tiden var Liberalerna det parti som alltid försökte att slå vakt om utbildning och skolfrågorna. Idag stämmer detta inte alls i vår kommun. Här har Liberalerna påtagit sig rollen som ansvarig för de tekniska frågorna. Visst omfattar detta ansvar även skollokalerna och när den privatiserade lokalunderhållning inte fullt ut fungerar så blir hyrning av moduler det Liberala partiets ansvar. När det gäller Hjortsjöskolans mellanstadier så gissar man nu att det kan bli 80 fler elever till höstterminen och därför behöver man nu hyra flera skolmoduler. Jag är inte alls förvånad. Tänk det var bara knappt ett år sedan man flyttade hela mellanstadiet till hyrda skolmoduler och samtidigt beslutade att hyra en hel lågstadieskola till Götafors behov. Vad har det blivit utav det förr så stolta skolpolitiska partiet Liberalerna i vår kommun? Är det helt uppslukat utav Moderaterna inom femklövern

Oj ännu fler barn på redan liten yta. Det som finns att tillgå i den delen samt de som går i källaren på högstadiet årskurs fyra är en kompisgunga. Hoppas man tänker till och gör en trivsam utemiljö för både lek och vila.

2023 skulle de vara borta!
Troligt men en nödlösning blir permanent.
Men som en vis man sa i gårdagens artikel ”jag gör mitt yttersta”
Det är inte stora krav på styrande i kommunen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *