Nyheter

Empartiet talar med dubbla tungor

Nyheter Kenth Williamsson svarar Lennart Karlsson i Empartiet.

Kenth Williamsson. Arkivbild

Det är glädjande att se det stöd som vår personal får inom inte minst äldreomsorgen och framför allt inom nattpersonalen. De har ett viktigt och ansvarsfyllt arbete och förtjänar respekt för det arbete de utför.

De går ut med två krav;
– Att man ska ta bort besparingskravet för nattpersonalen
– Att nattorganisationen inte skall utsättas för ensamarbete

I juni beslutade kommunfullmäktige att anta Femklöverns driftbudget för 2019 och i den fanns ett sparbeting på 2.4 miljoner kronor för socialnämnden som vi reserverade oss mot till förmån för vår egen budget. I vår budget fanns inget sparbeting för socialnämnden och i debatten i fullmäktige varnade vi för de konsekvenser detta skulle innebära. Det enda parti som röstade med oss var (V). Varken Empartiet eller Sverigedemokraterna röstade för att ta bort besparingarna.

Att både Femklövern och Sverigedemokraterna röstade för att socialnämndens besparingskrav skulle kvarstå förvånade oss inte, men att Empartiet inte röstade emot detta gjorde många Socialdemokrater besvikna.

Hade Empartiet och Sverigedemokraterna röstat för vår budget så hade nämnden inte fått något besparingskrav eftersom Femklövern styrde i minoritet förra mandatperioden.

Neddragningarna på nattpatrullen, den så kallade stängningen av lunchserveringen för utsatta grupper på Jupiter, avsaknaden av information till det lokala pensionärsrådet är några exempel på effekter av besparingskravet.

När Empartiet talar sig varm för nattpersonalen och deras upprop talar man dock med dubbla tungor eftersom man som parti inte röstat i mot de neddragningar som kommunals medlemmar drabbats av.

Kenth Williamsson (S)
Oppositionsråd

Taggar

Dela


1 reaktion på Empartiet talar med dubbla tungor

Istället för att kasta skit på varandra så gör en insats gemensamt för alla vill ju föra kommunen framåt eller hur så alla politiker gå samman o lös detta. Det kan ju inte vara så svårt eller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *