Nyheter

En alldeles särskild dag för nye rektorn i Vaggeryd

En alldeles särskild dag för nye rektorn i Vaggeryd

Nyheter För nytillträdde rektorn vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd, Peter Hansson, hade årets skolavslutning en särskild betydelse eftersom han från tredje klass fick sin grundläggande utbildning på just Hjortsjöskolan.

– När jag började skolan som sjuåring var det på Östra skolan med Ingrid Melander som klassföreståndare. Men från tredje klass flyttades vi över till Hjortsjöskolan och paviljongerna här utmed Sveavägen med Kajsa Eriksson-Löfström som lärare, minns han.
På något sätt slöts cirkeln när han nu som högste chef återvänt till Hjortsjöskolan, nu som rektor.
I rektors uppdragslista ingår uppgiften att vid skolavslutningen summera det gångna läsåret och inspirera inför kommande studier.
Peter Hansson valde temat Vi tillsammans, vilket också är skolans ledord.
Inledningsvis berörde han stort och smått under året; tankar kring matematikutmaningar, läsning av skönlitteratur, men också funderingar kring det dagliga arbetet vid snickarbänkar och symaskiner, skolmaten med spenaten, äggröran och hårdbrödsmackorna. Samt sist men inte minst frågorna kring ”världen och oss”.
– Nu springer vi ut med berättelser om vad vi lärt oss, vi får möjligheter att orientera oss med det som skolan gett oss av kunskaper och gemenskap, summerade han och vände sig sedan till avslutningsklassernas elever. Men budskapet var förstås allmängiltigt för alla elever på plats i sporthallen:

Fungerar en klass bra tillsamman blir resultaten bra. Splittring i form av mobbning och allmänt ojuste beteende har rakt motsatt verkan. :
– Ni har under er tid här visat era förmågor och styrkor. Saker som kan vara bra att ha med sig ut i det fortsatta livet. Att prestera individuellt är en styrka i sig men för att kunna göra det som grupp krävs mycket mer. På vägen från år 6 till 9 har ni visat hur ni vuxit er starkare som grupp. Det har varit härligt att se, men det har också visat sig i resultaten som presterats. Så när ni nu lämnar skolan för det här året vill jag att ni ska ta med er att tillsammans är vi starka.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *