Nyheter

En detaljplan för fler bostäder i Vaggeryd

En detaljplan för fler bostäder i Vaggeryd

Nyheter Förra veckan kom det nya detaljplaneförslaget för Nestors-ormådet i Vaggeryd - det område som också kallas Götarps hage.

Nu är det dags för nästa intressanta detaljplan, den över kvarteret Tor i Vaggeryd.
Här, i trekantiga området mellan järnvägen mot Jönköping, Ödestuguvägen och Storgatan är det tänkt att det kommunägda bostadsbolaget VSBo ska bygga drygt 160 lägenheter de kommande åren. Det har talats om 100 lägenheter i en första omgång.
Redan för sex år sedan, i maj 2010 fanns en detaljplan som styrdokument för utbyggnaden av kvarteret Tor. Den var ute för samråd hösten och förvintern 2010. Men sedan avstannade arbetet. Det kom aldrig något antagande i fullmäktige och inget bygglov från miljö- och byggnämnden.
Det berodde på att marken på detta gamla industriområde bedömdes vara så förorenad att den måste saneras för att kunna bebyggas. Beslut om saneringen fattades av Mark- och miljödomstolen i fjol.
Under de här sex åren har projektet dessutom vuxit i takt med att behoven av bostäder stegrats. Nu är man uppe i åtta våningar, vilket blir rekord för Vaggeryds tätort.
En annan faktor att ta hänsyn till är bullret från den närliggande järnvägen som också kräver ett säkerhetsavstånd. Det kan ju tänkas att olyckor inträffar. Det handlar om ett avstånd på 50 meter till spåren från närmsta bostadshus.
Granskningen av förslaget pågår fram till och med den 6 september.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *