Nyheter

En kulturskola för alla

Nyheter För att ge fler möjlighet att uppleva och utöva kultur lämnade (S) in en motion till kommunfullmäktige.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Ewa Magnusson (L) och vice ordförande Tuula Ingner (S) från ett fullmäktigemöte tidigare i år

Det var i februari i år som Kenth Williamsson (S) och Tuula Ingner (S) lämnade in motion för att ge unga människor möjligheter att utöva kultur där Kulturskolan får i uppdrag att ta reda på hur fler barn och ungdomar ska kunna delta i kulturskolans verksamhet.

– Det ska inte vara ekonomiskt hinder att inte få vara med i Kulturskolan. Det ska ligga grund till att alla får vara med. Vi vill göra det tillgängligt för alla barn och ungdomar, säger Tuula Ingner (S).

– Kultur- och fritidsnämnden var en enig nämnd när vi diskuterade ärendet. Det visar på vikten av att alla barn får tillgång till kulturskolan, för att barn ska lyckas i livet, säger Ewa Magnusson (L).

– Vi lägger också ett tilläggsförslag att uppdraget ska återrapporteras till fullmäktige 2019. Det är en sak att få igenom en motion och vi har fått igenom ett antal motioner, bland annat som rör personalpolitik, ibland vet man inte riktigt vad som hänt även att den har gått igenom. Därför är det viktigt att vi får en återrapport, säger Kenth Williamsson (S). 

Kommunfullmäktige säger ja till kulturskola för alla.

Taggar

Dela


1 reaktion på En kulturskola för alla

Vad är kultur? Idrott är väl också kultur? Och hembygdsstudier?
Kultur är definitivt inte begränsat till Kulturskolans kompetensområde.
Uppdraget går till Kulturskolan att utreda, varför inte till alla kommunens föreningar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *