Nyheter

En prunkande oas vid Himlabacken

Nyheter Lotta Svensson och hennes man Lasse flyttade in i sitt hus hösten 2019 och redan nu har de en underbar trädgård med massor av växter.

Under söndagen visade Lotta upp sin härliga trädgård vid Himlabacken i Fåglabäck i Skilliingaryd på trädgårdsföreningens evenemang ”Öppna Trädgårdar”

– På våren 2020 började jag med trädgården. Jag har ritat både huset och trädgården så jag har fått det som jag vill ha det. En del växter hade jag med mig från vår förra trädgård, som hostan till exempel som jag har delat på och tagit hit. Daggkåpan, pionerna, silveraxen och hasselörten har också följt med, berättar hon.

– Trädgårdsintresset är relativt nytt och började när jag och min man tog över mina föräldrars hus. Då kunde jag ingenting och jag vågade knappt röra något. Nu vet jag vad jag tycker om, så jag har bara växter som jag gillar, fortsätter hon.

– Jag ritade huset först, altanen efter det och sedan trädgården. Man vet hur man vill ha det. Eftersom vi bor i växtzon fem så fungerar det inte att odla vad som helst, men det går att prova sig fram.

– Perukbusken här klarar ju egentligen bara zon två och bambun behöver ju ett skyddat läge, men går det så går det. De får ju anpassa sig efter hur det är här och växer det inte så mycket så blir det väl en liten växt då. Annars får man ju flytta växten och se om man hittar ett bättre ställe.

– Jag kan egentligen inte så mycket, men jag gör och testar helt enkelt. Färgerna är viktigt. När man var yngre tittade jag mest på hur blommorna skulle bli, nu tänker jag mycket på hur bladen ser ut.

– Överraskande många har hittat hit men vädret är ju perfekt. Inte för varmt och inte för kallt, så det är ju perfekt till att ta en utflykt, avslutar hon.

Lotta och Lasse utanför huset i Fåglabäck

En junigrönskande trädgård i Fåglabäck  [1/6]

Lotta framför sin röda perukbuske  [2/6]

Entrén med den solgula dörren  [3/6]

Lotta Svensson, Ing-Britt Bengtsson och Birgitta Claesson  [4/6]

Uteplatsen  [5/6]

Detaljbild från framsidan  [6/6]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *