Nyheter

En underskrift i minuten…

Nyheter I eftermiddags var det namninsamling i protest mot neddragningarna i nattpatrullen

Lotta Stork och Maria Thörnberg  [1/4]

Janette Andersson  [2/4]

Gert Arvidsson skriver på  [3/4]

Ingen kunde undgå undersköterskorna utanför Hemköp under fredagseftermiddagen  [4/4]

Förslaget mot nedskärningarna inom nattorganisationen i Vaggeryds kommun har gett irriterande reaktioner. Namninsamlingar pågår både i Vaggeryd och Skillingaryd mot förslaget som är skadligt för såväl medarbetarnas arbetsmiljö som vårdtagarnas trygghet. Namninsamlingens överskrift står att läsa att förslaget står i direkt motsats till målen i kommunens programbudget för året.

– Vi har stått här i en timma och fått in 60 namn redan. Många är väldigt engagerande i frågan, säger Maria Thörnberg.

Janette Andersson, undersköterska på Sörgården, berättar att ingen, såklart, ska inte behöva jobba ensam i nattpatrullen och att rotationen på demensavdelningen på Furugården är helt oacceptabel.

– Jag skriver på, kommenterar Gert Arvidsson och tar pennan från Janette och skriver sitt namn på protestlistan.

– Jag har skrivit på såklart. Det är för gräsligt det här, säger Gunnel Johansson Lagander, Skillingaryd.

Taggar

Dela


14 reaktioner på En underskrift i minuten…

Svar till S:
Ute i nattpatrullen ska vi vara 23 nattpersonal som roterar runt hos de vårdtagarna som bor i eget boende, dessutom tillkommer vikarier och nattpool. På demensenheten kommer det bli 14 personal hos de dementa istället för 5 som det är nu (Vi som arbetar i nattpatrull norr och inne på Furugårdens sju avdelningar på Linden/Kastanjen ska också in och rotera inne på demensenheten och korttidsavdelningen Granen enligt förslaget), för nu ska ju demensenhetens personal tvingas ut i nattpatrullen. Som du säger så behöver vårdtagare med en demensdiagnos kontinuitet och trygghet, med detta förslag så går man emot kommunens värdegrund.

Tack för allt stöd från alla kommuninvånare! Vi är oerhört tacksamma för att ni ser oss.

Rotation inom demens och natt. Betyder det alla alla inom demens + 23 personal från natten kommer att rotera inne hos de gamla? Otrevlig tanke, istället för att personerna möter så få personal som möjligt och får trygghet, kontinuitet, och känner igen personalen, inte minst de dementa och sjuka, så blir det FLER ansikten att lära sig och större intrång på integriteten iom att fler får komma in i hemmet, och hjälpa till med saker som är både känsligt och extremt privat. Kan inte bli tydligare exempel på att vi går åt fel håll och att budgeten och organisationen går först. Fegt av de politiker som nu agerar som att de tycker detta förslag är fel, de har alla varit med och satt budget som ska följas och satt nya riktlinjer! De har inte höjt sina röster förut, förutom vid undantag. När deras egna anhöriga drabbas ex… Låtsas inte om annat, då tappar ni respekt hos medborgarna. Och tjänstemännen följer det NI bestämmer, politiker.

Är det inte dags för politikerna i nämnden att sluta krypa ihop bakom sina tjänstemän? Var står t ex KD? Ställer ni inte upp bakom partiordförandens stora nummer i valrörelsen: Värna gamla och sjuka!!
Och facket! Inte ett ljud från er! Stöder ni namninsamlingen? Bevakar ni era medlemmars intressen?

KD bör ju träda fram och tala om hur deras moraliska kompass pekar. Att de stöder det här beslutet rimmar ju dåligt med vad Ebba pratar om i valrörelsen.

Det är ju så här med en borgerlig politik där människan inte räknas och det kommer nog mer saker framöver var så säker.

Ja engagemanget bland kommunens invånare var stort. Ca 200 namnunderskrifter mot neddragningen i Nattpatrullen och der på endast 2 och 1/2 timme. Dem vi pratade mera med tycker att detta är fruktansvärt. Spara på de gamla och sjuka som behöver hjälp i hemmet så de kan bo kvar hemma längre. Vad händer om de inte kan få den hjälpen och de inte längre kan bo hemma. Jo då blir kostnaderna större då de behöver komma in på boende.  Och det vet vi ju blir svårt då flertalet platser lagts ner i tidigare spariver.
Så att låta denna personal vara kvar i patrullen som det är i dagsläget kanske är det bästa och billigaste alternativet.  Dessutom säkrare för personalen som idag känner stor oro för att behöva åka ensam i en bil. Och det vet och förstår nog de flesta att den typen av oro skapar större sjukfrånvaro bland personalen. Det är det sämsta som kan ske rent psykosocialt! Arbetsmiljön och arbetsklimatet blir bra mycket sämre om detta förslag verkställs!

Vilket otroligt stöd vi fått idag, det värmde.
TACK alla som skrivit på listan

Imorgon från kl 11.00 står ett nytt gäng med listor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *