Nyheter

Ensamkommandefrågan ska skyndsamt hanteras

Nyheter Gert (M) och Kenth (S) i kommunstyrelsen lämnar kommentar på socialnämndens beslut att hänföra ärendet, om 18-åriga ensamkommande, vidare.

– Min lösning är att vi ska ha ett gemensamt förslag i kommunstyrelsen. Men nu finns det två förslag. I grunden är vi väldigt överens om ärendet. Skiljelinjen är vem som ska ha ansvar för detta framöver. Tycker att det är viktigt att migrationsverket fortfarande har ansvaret när de fyllt 18 år. Samverkan med civilsamhället och föreningarna som har lagt ner mycket arbete på detta och gjort det mycket bra. Kraften och viljan finns i civilsamhället så frågan kommer att hanteras omedelbart i kommunstyrelsen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

– Det vi i femklövern är oense med (S) om handlar om att socialnämnden ska hantera ärendet istället, avslutar Gert.  

–  Femklövern har tidigare vid flera tillfällen röstat emot att kommunen ska ta emot ensamkommande som fyllt 18 år i asylprocessen. Vi ser positivt på att man nu, som vi tolkar det, ändrar uppfattning  i frågan även om det dröjt lång tid. Socialnämnden skjuter nu över ansvaret på kommunstyrelsen trots att det är en verksamhet som ligger inom nämndens verksamhetsområde och trots att nämnden har ansvaret för personer som vistas i kommunen vilket inte kommunstyrelsen har. Vi förstår inte varför man ska krångla till det genom att flytta över verksamheten till kommunstyrelsen då risken ökar att ärendet fördröjs ytterligare, avslutar Kenth Williamsson (S).

Gert och Kenth i kommunstyrelsen lämnar synpunkter

Taggar

Dela


1 reaktion på Ensamkommandefrågan ska skyndsamt hanteras

Omedelbart hanteras av kommunstyrelsen!!! Tackar, sent skal syndaren vakna. Frågan om ensakommandes möjlighet att bo kvar i kommunen lyftes redan i december 2016, omedelbart, snabba ryck,må man säga!!!
Av skrivelse från regeringen framgår tydligt att staten och Migrationsverket har ansvaret för dessa ungdomar oavsett kommunens val.
Låt ert tydliga nej,och gårdagens nja nu bli till ett tydligt ja, även om det suttit väldigt långt inne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *