Nyheter

Entreprenörer samverkar

Nyheter Lite mer än en handfull aktörer, och 538 bäddmöjligheter, samlades i nya värmestugan i Kyllås under torsdagen

Samverkar. Foto; Magnus Thelin  [1/5]

Välkomna till Kyllås. Foto; Annie Johansson  [2/5]

Från vänster; Lena Strand Johansson, Maria Thelin, Anna Lönngren och Annie Johansson  [3/5]

Fikat var förberett. Foto; Annie Johansson  [4/5]

"Vi är inte konkurrenter. Vi kompletterar varandra". Foto; Annie Johansson  [5/5]

Annie Johansson som driver Kyllesjö vildmarksby ringde runt till sina kollegor och på den vägen skapades den nya samverkan, tillsammans har dessa entreprenörer 538 bäddar att erbjuda.

– Tillsammans gynnar vi varandra. Jag har idag lärt mig mycket om IT/Webb. Att finnas och synas. Jag ville lära känna andra så man kan våga ringa varandra och fråga om råd. Att ha ett nära samarbete och att tipsa om varandra. Vi började med bokningsajter och gav varandra råd om hur vi ska nå ut till alla vid evenemang i bygden. Vår bransch gynnas av varandra, säger Annie.

– Man blir låst ibland och tycker att det här är ett bra initiativ. Vi är inte konkurrenter, vi kompletterar varandra, menar Maria Thelin på Resort Yxenhaga.

Det finns så mycket mer än boende hos entreprenörerna, det kan handla om konferensen, familjetillställningar eller boendet kanske behövs för någon som jobbar hos företagarna i bygden?

– Dagskonferanser kan vi anordna då vi hyr ut vår matsal säger Maria på Resort Yxenhaga.

– Samlingslokal på naturcampingen finns också, menar Anna Lönngren på Hoks Naturcamping.

– Det är viktigt att kunna nyttja den lokala delen. Vi har mycket mer än bara en säng. Det kan vara att man firar någon som fyller år och behöver samlas allihopa, säger Lena Strand Johansson som driver Bäck lantbruk utanför Bondstorp.

– Vi hyser in stora delar av turismen, det är det som är vårt starka kort, man får bo i naturen. Man behöver inte ta bilen för att plocka blåbär eller gå i skogen, menar Lena.

– Idag skapade vi idag en grupp sociala medier där vi kan skicka över gäster mellan oss och behåller dessa således i bygden, avrundar Annie.

På samverkan fanns Resort Yxenhaga 426 bäddar, Xplora Trulsabo 10 bäddar, Hallforsen 22 bäddar, Bäck Lantbruk 6 bäddar, Kyllesjö Vildmarksby 24 bäddar och Hoks Naturcamping 50 bäddar, representerade.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Entreprenörer samverkar

Kanon , det skall till en tjejliga att smida till nått sånt här!! Vi måste bygga från alla håll👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *