Nyheter

Erica Gunnarsson omvald som V-ordförande

Nyheter Erica Gunnarsson Kibowa från Skillingaryd har omvalts som länsordförande för vänsterpartiet.

Erica Gunnarsson Kibowa. Arkibild

Under söndagen samlades ett trettiotal ombud från hela Jönköpings län till distriktsårskonferens med Vänsterpartiet. Trots pandemiår har Vänsterpartiet i länet kunnat bedriva en flitig studieverksamhet genom internetuppkopplingen Teams. Det har anordnats seminarier om antirasism, feminism, ideologi med mera. Genom att studierna skötts digitalt har många resor sparats in i det vidsträckta Jönköpings län.

2021 års distriktsårskonferens genomfördes på Teams samt med en kompletterande applikation där ombuden kunde rösta. Erica Gunnarsson Kibowa, Skillingaryd, omvaldes som distriktets ordförande. I övrigt var det många omval i styrelsen.

– Vi har slagit fast många viktiga frågor vi ska arbeta med i vår verksamhetsplan. Till exempel kommer vi att jobba mer med tillgänglighetsfrågor och mot åldersdiskriminering, säger Erica Gunnarsson Kibowa.
– Pandemin har drabbat människor olika bland annat på grund av ålder och ojämlikhet i samhället. Sjukvården hade också tjänat på Vänsterpartiets förslag om ökad grundbemanning, fortsätter Erica.

Gäst från riksdagen var Vänsterpartiets bostadspolitiske talesperson Momodou Malcolm Jallow som pratade om antirasism och om kampen mot marknadshyror, en av Vänsterpartiets viktiga röda linjen-frågor, där nu en riksomfattande kampanj dragits igång.

– Marknadshyror kan bli en ekonomisk chock för många låg- och medelinkomsttagare, särskilt nu i en krissituation när många har det extra tufft, och vi riskerar att öka segregationen i Jönköping, säger Johan Tiger, ledamot i distriktsstyrelsen.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *