Nyheter

Ett år efter branden…

Nyheter Idag är det ett år sedan branden vid JRAB anläggningen i Vaggeryd bröt ut. Ett långdraget släckningsarbete skulle det bli, men nu är uppbyggnaden snart klar och under oktober månad öppnar anläggningen igen.

Idag är det ett år sedan branden utbröt på anläggningen i Vaggeryd

– Det har frestat oss hårt det här, men rent praktiskt har vi löst det genom att lasta om containrarna och avfallet har körts till våra andra anläggningar. Det har varit arbetsamt, det har gått åt lite mer folk och lite mer bilar, men våra kunder har inte blivit lidande, säger Ulf Abrahamsson, platschef på JRAB i Vaggeryd.

Sedan en vecka tillbaka har det hänt en del på anläggningen i Vaggeryd. Ett av husen har fått tak och markytan som är 8 500 kvadratmeter ska snart beläggas med betong.

– Vi har varit och tittat på andra anläggningar och betong är mer tätt material och på längre sikt håller det bättre. Så vi kommer att belägga vår stora markyta med betong inom kort, säger Ulf.

– Målet är att kunna öppna anläggningen under oktober månad. Situationsplanen är godkänd av räddningstjänsten och länsstyrelsen och innan vi kan öppna ska en lagringsplan godkännas också, men den är inom kort klar också, avslutar en nöjd Ulf Abrahamsson.

18 timmar efter branden för ett år sedan var tankarna många, läs mer här

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *