Nyheter

Ett bra år för XL

Nyheter På XL Bygg i Vaggeryd är man inte sysslolös utan känner av våren och sommarens byggiver.

Amanda, Hugo och Carl njuter av den hektiska tiden

– Det har varit jättemycket kunder under sommaren vilket är roligt, vi har sålt särskilt mycket tryckimpregnerad trall, berättar Carl Arnoldsson. 

XL bygg i Vaggeryd öppnade i maj 2019 och i augusti 2019 färdigställde de sitt lager.
– Vi har en bra anläggning och folk tycker det är smidigt att köra in för att hämta sina varor. Vaggerydsbutiken har ett nära samarbete med Värnamobutiken. Varor som inte finns i lager skickas till Vaggeryd från det stora lagret i Värnamo för att smidigt kunna hämtas upp av konsumenten. 

– Riktigt bra konsumentförsäljning i Vaggeryd och jag tror att marknaden i Vaggeryd har ökat, säger Henric Sandahl som är VD. Många åkte tidigare till Jönköping för att handla men nu handlar de lokalt istället.

Det är mycket lokala kunder som besöker butiken men det dyker även upp kunder från Jönköping kommun.
– Emil Fors som arbetar som säljare och platschef har tidigare arbetat i Jönköping och har kontakter med sig därifrån och i från Taberg, berättar Carl som tror att konkurrensen de skapar i Vaggeryd är nyttig. Lite konkurrens tror jag är bra, annars kan man bli alltför bekväm. 

På plats i Vaggeryd finns 4 anställda samt två skolungdomar som arbetar extra under veckorna. Under hösten kommer det nog att bli något lugnare med försäljning till privatpersoner men byggarbetarna och företagen fortsätter att handla. Man fokuserar nu på att se till att det finns material redo för hösten.
– Nu efter sommaren påbörjas nya byggprojekt. Vi har en stark utveckling i kommunen och det byggs överallt.

Det bästa tipset till den som bygger hemma från Carl.
– Se till att se en helhet och planera byggnationen eller renoveringen ordentligt från början till slut.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *