Nyheter

”Ett jämnt flöde av frågor”

Nyheter Klanderfri teknik och enklare kommunikation. Figys rektor Svante Leo summerar en lärorik digitalt öppet hus-vecka.

Under veckan har Finnvedens gymnasium arrangerat ett digitalt öppet hus. Under fyra kvällar har blivande studenter fått möjlighet att chatta med elever och personal för att bilda sig en uppfattning inför sitt gymnasieval. Svante Leo, rektor för den tekniska sektorn, berättar om kvällarna:

– Det har varit ett jämnt flöde av frågor och över förväntan. Vi har haft cirka 200-600 besök per program under första dygnet. Alla har naturligtvis inte ställt frågor och det är inte unika besök, men det visar på ett stort intresse. Chattarna ligger kvar ute så att man kan gå in i efterhand och titta på dem. Genomförandet har fungerat väl och tekniken har fungerat klanderfritt. Det har varit ett mycket gott arbete av personalen med hög IT-kompetens.

En nackdel har varit att skolan inte haft möjlighet att visa upp sina lokaler i realtid, men att filmerna som har producerats har varit ett försök att ge en känsla för utbildningarna.

– Vi kanske inte ser det här som en ersättare till ett ordinarie öppet hus, men skulle det ordinarie öppna huset kunna anordnas på annat sätt än i dag för att också kompletteras med en chatt? Vi får utvärdera och se vart vi landar. Vi kommer också att följa upp detta med kommande elever till hösten, säger Svante Leo.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *