Nyheter

Evelina ska få igång ungdomarna

Nyheter Pingstkyrkan i Skillingaryd har inte haft någon ungdomsledare på väldigt länge, men nu har pastorsdottern Evelina Palmér börjat sin tjänst och det är full fart från början

Ungdomar är en stor del i Evelinas liv  [1/2]

Ny ungdomsledare för Pingstkyrkan i Skillingaryd - Evelina Palmér  [2/2]

Evelina Palmér började sin tjänst som ungdomsledare i Pingstkyrkan första augusti. Kyrkan har saknat ungdomsledare i många år, men nu ska det bli full fart för bygdens ungdomar med ett fulltecknat höstschema.

Evelina kom till Skillingaryd som 8-åring, då hennes pappa blev pastor i Pingstkyrkan.

– Jag har växt upp här, men flyttat runt rätt mycket i min ungdom då jag ansåg att Skillingaryd var för litet. Nu har jag annan uppfattning och nu är det nära till alla, säger Evelina när hon möter upp i kyrkans lokaler på Kaffegatan.

Evelina hoppade av skolan vid 16 års ålder och blev dansläsare i Jönköping. Hon undervisade framför allt invandrarungdomar i streetdance. Evelina väntade med att läsa in gymnasiebetygen tills hon blev 18 år så hon kunde läsa på folkhögskola i Stockholm istället för i hemmakommunen. I samband med flytten till Stockholm träffade hon sin blivande man som var från Skillingaryd.

– Jag har alltid varit sugen på äventyr, så efter jag läst in gymnasiet flyttade jag till Malmö för att läsa företagslinjen. Min man köpte sitt andra bolag och då kände jag att jag också ville göra något. Jag flyttade till London för att jobba som barnflicka och danslärare. Det fungerade ett tag, men jag är inte så långrandig av mig, så jag flyttade hem och blev anläggningsansvarig på ett gym i Jönköping. För något år sedan gick jag bibellinjen med inriktning på idrott och ledarskap i Jönköping. När jag blev gravid köpte vi hus i Skillingaryd och nu har jag börjat som ungdomsledare i min Pingstkyrka på hemmaplan, säger Evelina.

– Första jobbarveckan för min del blev hockeylägret, så det blev full fart direkt, säger Evelina med ett leende.

– Nu förbereder jag för konfirmationsundervisningen som är ett samarbete med Missionskyrkan samt tonårskvällarna som börjar snart på fredagskvällarna, inflikar Evelina.

Evelina kommer att jobba halvtid som ungdomsledare i Pingstkyrkan och undervisningen vid konfirmationsträffarna får pastorerna hjälpa till med.

– Min del i det är att jag hänger med ungdomarna mer som en polare, säger en glad Evelina som kommer att vara ungdomsledaren med drag i.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *