Nyheter

Extra förskoleplatser i hyrmoduler

Nyheter Vid Växthusets förskola i Vaggeryd kommer tillfälliga hyrmoduler att finnas till en total kostnad av 3 miljoner fördelat på tre år. 

Arkivbild från tidigare moduler vid Fågelforsskolan i Skillingaryd

Igår berättade vi om önskemålet från förvaltningschef och politiker i barn- och utbildningsnämnden att ett akut behov av förskoleplatser behövs i Vaggeryd. 

Under gårdagens tekniska nämndsammanträde direktjusterad protokollet en av punkterna och det var angående hyrmoduler till förskolans barn. 

Tekniska nämnden begär att få uppföra tillfälliga hyrmoduler vid Växthusets förskola för att tillgodose barn- och utbildningsnämndens framställan om utökat lokalbehov med tanke på den ökade efterfrågan av förskoleplatser. Detta gäller under förutsättning att hyrande nämnd tar hand om kostanden. 

Beräknad kostnad för hyrmoduler vid Växthuset förskola är under år 1; 1,6 – 1,8 miljoner kronor, år 2 och 3; 600 000 – 700 000 kronor per år. 

Taggar

Dela


9 reaktioner på Extra förskoleplatser i hyrmoduler

Snart borde det bli mycket lönsamt rent ekonomisk för kommunen med paviljonger – vi bör väl få en fin mängdrabatt 🙂

Skulle bli bra tv om Ullared-teamet följde Vaggeryd kommunala politiker. Bygg en riktig skola i stället för att hyra moduler. Om tre år försvinner inte problemet

Pinsamt med alla ’tillfälliga” lösningar för kommunens ungdomar och barn. Borde flytta ut all politisk verksamhet till tält och skapa utrymme.

Det behövs fler förskolor men det stora problemet är brist på personal och vikariesituationen. Att bara fem elever går barn- och fritid på Fenix visar det stora ointresset för barnomsorgen och det stora behovet av utbildningssatsningar.

När ska ni fatta att ni inte bara kan bygga massa bostäder och låta kommunal kärnverksamhet släpa efter? Hur tröga är kommunalpolitikerna egentligen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *