Nyheter

Fältare ökar sin närvaro

Nyheter Oroligheterna i Skillingaryd har lugnat ner sig och kommunen har nu gått ut med ny information om vad som gjorts för att öka tryggheten för allmänheten.

Det har varit lite oroligt kring Fågelforsskolan och centrum i Skillingaryd under hösten och nu kan man på kommunens egna hemsida läsa om oroligheterna. Vuxenvandring och ökad närvaro av fältare på allmänna platser ska lugna ner ytterligare.

Nu har kommundirektören Annika Hedvall och fältsekreteraren Reshat Shabani gått ut med information till allmänheten att de upplever att situationen har lugnat ner sig samtidigt som man ser allvarligt på händelserna och att man som boende i  Skillingaryd inte ska vara orolig. Duon berättar även att kommunen har god samverkan med polisen i brottsförebyggande arbetet och det är viktigt att föräldrarna pratar med sina ungdomar.

Enligt SVT Jönköping flyttar en ung flicka med sin familj från Skillingaryd på grund av oroligheterna då man inte vågar vara ute när det är mörkt eller när fritidsgårdarna har stängt.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *