Nyheter

16 reaktioner på Familjens brev till nämnden

Utan att veta så är det nog så på avdelningar för dementa att dörrarna har kodlås och därmed ”låsta”. En omsorg om de som är där.
Naturligtvis erbjöds Eva mat men av anledning, som jag inte vet ville hon inte äta.
Kanske någon som är mer insatt vill förklara. Jag har bara erfarenhet av min mammas vistelse på annat liknande boende.

Läser bifogat brev och ställer mig frågan hur man som anhörig kan hänga ut sin mor i sån detaljerad form när den stackars människan, som de anhöriga skriver , ligger på en 1 årings nivå. Vart tog hennes integritet vägen och hur har hon givit fullmakt att blotta hennes liv för hela samhället. Jag förstår i all välmening att man är frustrerad men jag skulle aldrig velat att nån hängde ut mig på ett sånt här vis.

Svar till den anonyme En fundering.

Eftersom du är anonym kan vi ju inte veta, men troligtvis är inte du dement.

Men om du vore det och ställdes inför alternativen, att låsas in på ett boende och inte ha någon mat i magen, det var ju därför det avslutades på Asken, då är det inte svårt att räkna ut vad det skulle leda till. Svältdöden.

Eller det andra alternativet att få bo kvar hemma i sin invanda miljö, och få hjälp att få mat i magen. Vara ute, åka bil och husbil på sommaren som hon älskar, leva ett så normalt liv som möjligt för en 70-åring. Men då fodras det också lite hjälp från hemtjänsten med avlösning för oss anhöriga, för att orka med och enligt lag ha rätt till, som det var tidigare med 56 tim i månaden.

För att få en förändring och inte bara acceptera de tokiga besluten, så måste vi tumma på hennes integritet. Eva hade själv protesterat om hon kunnat. Jag Stig har fullmakt att bevaka alla Evas angelägenheter, och har godkänt det som skrivits om Eva från vår sida.

Tänkte kommentera insändaren ”En fundering” men du Stig gjorde det så bra själv.
När och om min ork och tanke försvinner vill jag också få en sådant kärleksfullt omhändertagande som Eva får av sin familj. Innerligt hoppas jag att ni ska få vara tillsammans ännu en tid med hjälp.

Tack för ditt svar och det respekterar jag. Du skriver att citat” låsas in på ett boende och inte ha någon mat i magen, det var därför det avslutades på Asken” menar du att det verkligen var så? Hon låstes in på avdelningen Asken och hon fick ingen mat, utan fick svälta?

Svar till EN FUNDERING.

Asken på Furugården är en låst demensavdelning med kodlås, och det är förståligt med hänsyn till bemanningen.
På frågan om mat i magen, så fanns det säkert mat på bordet, men ingen då som hade tid och intresse av att hjälpa till att få ner maten i magen. Var inte mottagliga för tips hur vi lyckades hemma.
Därför var växelvård inget alternativ som vi såg fram emot.

Så hemskt. Så om man är dement,så blir man inlåst för att det inte finns tillräckligt med personal. Kan man inte eller vill inte äta så har ingen tid och hjälpa till o mata. Hoppas att det inte är så. Nog finns det folk man kan anställa som kan hjälpa till. Inte kan man låsa in dementa och låta dom svälta på grund av personal brist eller besparingar år 2019 i Sverige😢😢

Då kan jag meddela att när det gäller regeringens gunstlingar från Afghanistan
Så får det kosta precis hur mycket som helst, kanske en liten tankeställare för dom
som undrar varför vår välfärd blir bara sämre.

Då är det ingen brist på pengar. Då behövs ingen ”rättssäkerhet” för att knyta igen snaran. Det är ju givetvis rimligt att de som har betalat i hela sitt liv till välfärden får bra nytta av den.

Vart är vi på väg i dagens samhälle och i Vaggeryds kommun?
Är det så här vi ska behandla våra sjuka, gamla, dementa, handikappade, LSS med flera?

Är detta värdigt det svenska samhället år 2019?

Man blir otroligt arg när man läser sådant! Vi har själva tvingats till att ”bråka” med socialtjänsten tidigare så vi vet precis hur jobbigt det är. Att dessutom behöva göra det när man som minst har tid och ork med det förbättrar ju inte situationen.

Det kanske är dags att vi alla, som tycker detta är helt fel, samlar ihop oss för att skriva en namnlista mot dessa neddragningar eller forma en gemensam protestgrupp som jobbar för de i vår kommun som inte själva kan eller orkar göra det längre?

Räcker det inte nu? Var inte rädda för att säga ifrån!

Så intressant att ta del av vad som står i Socialtjänstlagen. Hade inte klart för mig ordagrant.
Klart att man kan tolka det på olika vis. Får verkligen hoppas att den tolkas till familjen Anderssons fördel. Något annat kan väl inte vara möjligt i vår kommun.
Önskar alla Anderssons allt gott i er svåra situation.

Läser detta och blir så ledsen. Hur kan man behandla människor på detta viset. En familj som blir så hårt drabbad, ska man inte splittra, dom ska ha hjälp och stöd i stället. Fattar inte dom som utreder och bestämmer att så kan man inte behandla folk. Man blir mörkrädd….😢😢

Kämpa på Anderssons trio ni är starka ni klarar det men man får hålla på ett tag. Har själv erfrenhet av ”fajten” men i en annan del av landet så det är inte bara i Baggeryd de behandlar folk så här! Styrkekramar till er alla.

Som man bäddar får man ligga. Röstar man fram 5-klövern till att få fortsätta rasera välfärden blir det på detta sätt. Hoppas dom som är ansvariga för det familjen Andersson nu utsätts för, själva får känna på denna beska medicin. Fy faen. Detta är inte värdigt år 2019 och inte något annat år heller.

Lider med de anhöriga som gör allt vad dom kan men blir så cyniskt behandlade av ansvariga 5-klöverpolitiker.

Man kan bli spyfärdig för mindre………..

Det är så otroligt att dom kan göra så här mot dom och att dom inte få någon hjälp med allt. Jag hoppas verkligen att det blir en förändring att dom kommer att få hjälp med det. Jag har själv kört henne ett par gånger när hon åkte färdtjänst från bostaden till Furegården, och jag vet hur en människa kan förändras med denna sjukdom. Vi kör en hel del personer som har denna sjukdom och kör dom rätt ofta och se faktiskt hur dom förändras till det sämre tyvärr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *