Nyheter

Fantastiska naturbilder hos Ellen Key

Nyheter I kväll är det vernissage och premiär på Galleri Ellen Key hos NBV och först ut är tre lokala fotografer.

Förutom vernissage är det invigning för den nya utställningslokalen i Skillingaryd som fått namnet Galleri Ellen Key. Lokalen ligger centralt intill NBV:s lokaler på Storgatan i Skillingaryd.

De tre utställarna är Anita Blomgren, Carina Carlin och Egert Fransson som alla är medlemmar i Skillingaryds Fotoklubb. Temat för utställningen är naturbilder där trion lyckats fånga fantastiska djur och ögonblick från naturen. En utställning som är väl värd ett besök. 

– Det känns roligt och att det öppnat en ny utställningslokal är jättebra. Här finns ju alla möjligheter att få till någonting, säger Carina Carlin.

– Att det dessutom är så centralt är ju bra. Att man kan slinka in när man går förbi, fortsätter Anita Blomgren.

LÄS MER:  NBV öppnar galleri

Carina Carlin och Anita Blomgren i nya galleriet.

Egert Fransson
Egert började redan i 10-årsåldern att intressera sig för foto och redan som 13-åring köpte han sin första systemkamera. Hans intresse för fågelskådning började också i denna tid så kikare och kameran har sedan dess alltid varit med ute i naturen. Resorna har gått i närområdet till bland annat Store Mosse nationalpark men även många andra platser inom och utom landets gränser. Han fotograferar i huvudsak i färg och oftast fotar han natur, fåglar, landskap, makro men även så kallat gatufoto.

Anita Blomgren
När pensionen närmade sig vaknade hennes fotointresset på allvar. Genom att vara ute i skog och mark och få möjlighet att fotografera fåglar blev också detta ett intresse. Hon trivs bäst i naturen och upptäcker där de små detaljerna och följer naturens växlingar. En stor glädje ger också tidiga, dimmiga morgnar i stillhet.

Carina Carlin
Självlärd fotograf från Vaggeryd som började fotografera för cirka femton år sedan. Efter ett antal vårbesök hos tranorna på Hornborgasjön blev längtan för stor att själv kunna föreviga dessa underbara fåglar varmed en kamera köptes och på den vägen är det.
Carina fotar med primär inriktning på djur, natur och landskap. En av hennes favoritstunder är att vara i naturen en dimmig morgon när solen går upp. Carina anser att fotografera hjälper henne att se det vackra i det lilla. En stor del av hennes fotograferande sker i närområdet runt Vaggeryd.

Utställningen kommer att hänga fram tills Lena Landin visar sina foton i början av juni.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *