Nyheter

Får 8,1 miljoner för projekt

Får 8,1 miljoner för projekt

Nyheter Vaggeryds Näringslivsråd har beviljats medel på 8,1 miljoner kronor av ESF, Europeiska Socialfonden för genomförande av ett kompetensprojekt för 29 tillverkningsföretag med 1 965 anställda i Vaggeryd, Jönköping och Nässjö kommuner.

– Det är ett projekt över tre år, som ska bidra till att skapa ökad tillväxt och konkurrenskraft hos företagen, genom strategisk kompetensförsörjning, CSR/jämställdhet och verksamhetsutveckling/innovationsförmåga, berättar kommunens näringslivschef Carl-Gunnar Karlsson.

Projektet är ett samverkansprojekt mellan Vaggeryds Näringslivsråd (projektägare), Nässjö Näringsliv och Näringslivsenheten i Jönköpings kommun.
Övriga partner i projektet är Internationella Handelshögskolan, Jönköping University och Science Park i Jönköping

Projektet innehåller tre tydliga inriktningar: strategisk kompetensförsörjning, CSR/Jämställdhet och verksamhetsutveckling/Innovationsförmåga. Med ökad mångfald jämställdhet och CSR (Corporate Social Responsibility) ska utveckling av företagskultur, attityder och värderingar stödjas inom tillverkningsindustrin. CSR ska öka attraktiviteten hos företagen och därmed bidra till bättre rekryteringar och strategisk kompetensförsörjning.

Med ökad mångfald och mer öppna arbetsplatser ska företagens innovationsförmåga och nytänkande utvecklas. Målet är att skapa såväl strukturella som kulturella förändringar som genererar snabbare tillväxt och möjligheter för företagen att arbeta högre upp i värdekedjan.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *