Nyheter

Får kanske betala 100 000

Får kanske betala 100 000

Nyheter Movalla IP får i samråd med Skillingaryds IS stå för eventuell hyra av en avfuktningsanläggning i ishallen i augusti månad. Det kan kosta kring 100 000 kronor.

Kultur- och fritidsnämnden har sagt ja till att stå för eventuella merkostnader efter 1 september. Det kan då betyda att om den bristfälla avfuktaren lägger av när ishallen öppnas i början av augusti kan det bli en merkostnad på sexsiffrigt belopp. De pengarna har vare sig SIS eller Movalla IP.

Från Movalla IP kontaktade man i ett mycket tidigt skede under 2016 kommunen att avfuktaren inte fungerade tillfredsställande. Den kan när som helst braka samman.

Avfuktaren behövs när det är varmt ute för att få bort kondens i ishallen.

– Det visar sig att saltlösning inte är optimalt. Det finns andra lösningar på avfuktare men det går inte att lösa under denna säsongen. Det går dock att avvända mobil avfuktare. Vi hjälper till med kostnaden under ordinarie verksamhet. Blir det extra kostnad utöver ordinarie verksamhet får Movalla stå för det, förklarar Ewa Magnusson (L) som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Movallas ordförande Torbjörn Gunnarsson säger att man hoppas att avfuktaren ska klara även början på säsongen då man har den populära ishockeyskolan och annan verksamhet i ishallen.

Det finns en klar oro och även irritation inom både SIS och Movalla IP över att kommunens kvarnar mal så långsamt.
Man ser inte att man kan ställa ishockeyskolan på bar backe utan denna ungdomsverksamhet måste genomföras.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *