Nyheter

Färre deltog i Hjortsjön runt

Nyheter I strålande högsommarväder genomfördes på torsdagen den andra årgången av Hjortsjön runt. Men för arrangörerna IOGT/NTO och VSOK blev arrangemanget trots det fina vädret inte samma framgång som i fjol.

Visst är det härligt i solen, eller hur Sven Samuelsson (t.h.)?  [1/8]

Svalkande dryck på kylning vid vätskekkontrollen.  [2/8]

Vätskekontrollen var strategiskt placerad vid Hjortsjöns sydöstra hörn.  [3/8]

Bråda dagar för Tord Nahlbom och Sivert Allansson som var posterade vid vätskekokntrollen.  [4/8]

Nellie Werner tog pappa Mikael med runt Hjortsjön.  [5/8]

Tävlingsledarna Thore Ohlsson och Ingemar Johannesson går igenom räkenskaperna tillsammans med Monica Johansson.  [6/8]

Eva-Helene och Åke Larsson styrker sig hos grillmästaren.  [7/8]

Förre götaforsbon, numera i Taberg bosatte, Erland Sundkvists läskar sig efter väl förättat värv.  [8/8]

Då startade 152 personer. Av den summan försvann var tredje deltagare. Exakt 100 personer löste nämligen startavgiften denna gång.

Någon pekade på att vädret kanske var f-ö-r bra men faktum är att det var precis lika bra i fjol. Men det klart att Riksettanrallyt denna gång lockade ganska många kommuninvånare som föredrog gamla bilar istället för motionsaktiviteter.
– Det är klart att vi hade hoppas på fler deltagare. Men det var säkert så att många Riksettanrallyt i år lockade många, konstaterade Ingemar Johannesson som var Vaggeryds SOK representant i tävlingsledningen.

IOGT/NTO:s vice ordförande Thore Ohlsson  delade den uppfattning.
– Men jag tycker att samarbetet kring Hjortsjön runt med VSOK ska fortsätta, även om det kanske finns en och annan detalj i upplägget som kan korrigeras, konstaterade Thore, för dagen upphöjd till grillmästare,  som också pekade på att de som hade sökt sig till Bäckalyckan den här förmiddagen verkade stortrivas.

Arrangemanget hade två nyheter. Dels fick de cyklande deltagarna en 18 kilometer lång, förlängd runda runt Hjortsjön. Från travbanan blev det sväng ut på Elmia Wood-området och via Lundens kvarn till Byarum och därifrån på cykelvägen tillbaka till Vaggeryd.

Nyheter nummer två var att deltagarna, såväl de som färdades till fot som på cykel, om de så önskade kunde svara på tolv tipsfrågor.

Sammanlagt 82 tipskuponger lämnades in. Fyra deltagare hade elva rätt. Vann gjorde Arne Halvardsson. Elva rätt hade också Ewa Magnusson, Sara Emilsson och Tova Magnusson. De lottade vinsterna tillföll Åke Larsson och Emma Bossius.

Rätt rad: 12x x12 x12 2×2.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *