Nyheter

Färre från kommunen i regionen

Nyheter Nu är landstingsvalet sluträknat och det ser ut att bli två ledamöter från Vaggeryds kommun i fullmäktige

Arkivbild

När rösterna till landstingsfullmäktige, eller regionfullmäktige som politikerna föredrar att kalla det, ser det ut som att det blir en halvering av antalet ledamöter från Vaggeryds kommun jämfört med valet 2014.

Vid valet 2014 var Vaggeryd och Värnamo kommuner en valkrets. Det förändrades inför valet 2018 då hela GGVV-området blev en valkrets. I vilken mån det har påverkat utfallet är svårt att veta men resultatet ser ut som att det blir två ledamöter istället för fyra som det varit senast mandatperioden.

Om inget outförsett inträffar så kommer Ann-Katrin Löfstedt få ett av moderaternas mandat och Berry Lilja tar en plats i den socialdemokratiska gruppen. De två som lämnar regionpolitiken är Carina Ödebrink som blir en av socialdemokraternas riksdagsledamöter och Lennart ”Charlie” Karlsson som valdes in för vänsterpartiet men som nu startat det nya Empartiet och blev utan plats i nya fullmäktige.

Som ersättare i fullmäktige ser det ut att bli ytterligare två från kommunen och det är Pelle Philip för centerpartiet och möjligen Emma Ewaldsson för kristdemokraterna. För Emma beror det lite på hur mandaten i övriga två valkretsar fördelas eftersom man haft regionrådet Mia Frisk på valsedlar i samtliga valkretsar.

Vi kommer snart att veta om det blir som skrivet eftersom valprotokollet ännu inte är upprättat och underskrivet.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *