Nyheter

Fastighetschefen får tio månadslöner

Nyheter 645 000 motsvarar tio månadslöner. Med sociala avgifter kostar överenskommelsen skattebetalarna dryga 870 000 kronor i avgångsvederlag

Personalchef Åsa Öhrn och kommundirektören Annika Hedvall

Fastighetschefen Torbjörn Isaksson, som har varit anställd i snart tre år, lämnade sitt uppdrag inom tekniska förvaltningen under gårdagen.

– Vi har haft en dialog med fastighetschefen och under olika samtal har vi till slut landat i att han säger upp sig. Han har semester i nuläget men kommer således inte tillbaka i tjänsten. Vi har en överenskommelse som träder i kraft när hans ledighet är slut. Det har inte förekommit några oegentligheter utan det här handlar om andra delar i ledarskapet och hantering av medel i verksamheten, berättar Annika Hedvall, kommundirektör.

– Vi har gjort fördjupande analyser och åtgärder görs för att komma tillrätta. Utredningen har pågått under hela hösten och vi har prövat alla andra vägar först innan överenskommelsen gjordes. Vi har haft en hög investeringstakt och vi har vidtagit en rad åtgärder, kommenterar Annika Hedvall.

”Det är klart att det inte är ens person ansvar” blir svaret när frågan kommer upp om fastighetschefen fått ärva tidigare chefs felbedömningar när det gäller investeringar och drift.

Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande berättar mer;

– Ja det här är relaterat till det som har hänt nu under året samt tidigare investeringar. Som kommun och tjänsteperson måste man ha förtroende för varandra. Ibland inser man att det inte håller och då går man skilda vägar. Fastighetschefen är anställd av tekniska nämnden. Är det så att inte nämnden vidtar åtgärder så tappas förtroendet för övriga och frågan hanteras av övriga tjänstepersoner, som i det här fallet är kommundirektören.

Vad kostar överenskommelsen skattebetalarna?

– Vi har gjort en frivillig överenskommelse med Torbjörn och han kommer att få tio månadslöner vilket betyder 645 000 kronor och sen tillkommer sociala avgifter. Under dessa tio månader kommer han att vara behjälplig på konsultbasis eftersom vi hanterar stora frågor just och kommer att vara behjälplig tekniska chefen, säger Åsa Öhrn, personalchef.

Taggar

Dela


20 reaktioner på Fastighetschefen får tio månadslöner

Arvoden bör avskaffas direkt! Ingen som har denna förmån i verkliga livet, och bör betraktas som vilken mänsklig själv som helst! Vi skattebetalare vill att våra pengar ska gå till nödvändiga saker.
Arvode skulle vanligt folk skriva under på, det är något som beslutats över skattebetalarnas huvud!

Så till det finns det pengar, då kan ni ge en påse pengar till pensionärer och övriga behövande också. Sen skulle han gå in som konsult också, så han får mer pengar för han lär inte arbeta gratis.

Det kan man bara drömma om att det skulle avsättas några pengar till pensionärerna eller till behövande. Kommer aldrig o hända.

En ödmjuk och mänsklig chef har utsetts till syndabock.
Kommunstyrelsen har det yttersta ansvaret för fastigheterna.
Exempelvis Stjärnfabriken blev en mycket dyr affär, som kommunstyrelsen beslutade på kort varsel. Det finns säkert fler affärer.

Tycker att det var befogat att kosta på Stjärnfabriken. Många som arbetar där är värda en bra tillvaro. Finns många andra tokiga affärer Vaggeryds kommun har gjort.
Kanske dags med ett byte av personal. Halva styrkan är väl besläktade där.

Det är spännande när man ”köper ut” anställda som i mina ögon belönas med . Inte första gången och garanterat inte sista gången. Spännande nog skyddar man vissa anställda som missköter sitt arbete och förtroende som får vara i sitt arbete.

Om det blir aktuellt m konsultuppdrag under de 10 månaderna- får han ta ut ytterligare arvode då? Vore intressant att veta hur det avtalet ser ut….
K

Som tidifare skrivits: en överenskommelse om 10 månader betyder att det inte funnits skäl till att säga upp Torbjörn, varken pga arbetsbrist eller personliga skäl. Dock märkligt att man nu mer eller mindre pekar på en syndabock som får gå.
Annika hänvisar till en utredning angående de för höga kostnaderna i samband med byggnationer. Denna utredning bör vara en offentlig handling som alla kan få ta del av och på så sätt få en egen bild av vad som hänt. I drnna bör det väl framhå vad som är brister i politiken resp tjänstemän.
Kan inte Skillingaryd.nu få publicera den?

Det verkar som att man premieras i denna kommunen, när man gör fel eller inte sköter sitt arbete som man ska. Är det inte dags stt ändra på detta. Det finns inga pengar till att fixa olika saker, heter det alltid, men ösa ut 645.000 på en som ska sluta, då går det bra.

Kunde inte formulerat det bättre själv! Att tänka efter före är inte alla politikers starka sida heller och mig själv inkluderat. Kanske kommer sanningen fram nån gång…..

Anledningen till entledigandet vet ju bara kommunen. Men det måste någon gång vara slut på alla felbeslut som tas av både tjänstemän och politiker. Ett exempel är förskolan Åviken.När den skulle byggas behövdes troligen inga sprängningar genomföras. Som alla kunde se sprängdes det i månader. Till vilken kostnad? Det får vi aldrig veta.Bara genom att sticka ner en spade kunde man fatta att här var det olämpligt att etablera en förskola. Den skulle ha byggts väster om Hjortsjön på det nya området där barnen finns. Nu bilas barnen in i området med åtföljande trafikproblem. Gör en konsekvensanalys innan man fattar felaktiga beslut.

Absolut INGEN har dessa fördelar i samhället, vanligtvis när man arbetat på ett ställe i 2-4 år har man 2 månader betalt vid uppsägning.

Men att man i detta fallet har gjort en överenskommelse om 10 månader betyder att det inte funnits skäl till att säga upp Torbjörn, varken på grund av arbetsbrist eller personliga skäl. Dock märkligt att man nu mer eller mindre pekar på en syndabock som får gå. Med en snuttefilt på 645 000 kronor.

Otroligt förlegat att det skall förekomma fallskärmar för kommunala tjänstemän.

Politikerna som inte har lyckats att se någonting av vad som har pågått borde ju få kraftigt höjda arvoden också så de känner sig befriade från skuld.

Det är för enkelt att den politiska ledningen köper sig fri från ansvar genom att lösa ut en tjänsteman ! Detta har hänt tidigare och skattebetalarna får stå för att politikernas samvete blir fritt från skuld!!

Och då finns det pengar. Att inte kommunen skäms. Men när man undrar om förbättringar av till exempel lekparker då får man svar att det är inte aktuellt, för det finns inga pengar.
Man blir bara så ledsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *