Nyheter

Fem kandidater som Årets Skillingarydsbo 2019 – omröstningen är avslutad

Nyheter 18 nominerade till Årets Skillingarydsbo 2019 har blivit fem slutligt utvalda kandidater.

Anders Fredén  [1/5]

Christer Malmborg  [2/5]

Lennart Fritz  [3/5]

Monica Andersson  [4/5]

P O Toftgård  [5/5]

OBS! Omröstningen är nu avslutad. Pristagaren presenteras senare.

Vi fick 18 kandidater och en förberedande jury har efter röstning utsett de fem som går till den slutliga omröstningen.

Det går endast att rösta på internet och det är en röst åt gången som gäller samt en röst per person.  Rösta på startsidan där röstningen är öppen i minst en vecka.

De fem får sedan poängen 5, 4, 3, 2 och 1. Deltagarna vid årsmötet med Skillingaryds Intresseförening kommer också att rösta och där blir det samma poängsystem. Får de två främsta lika poäng blir det delad seger.

1 Anders Fredén

Anders Fredén som tillsammans med Thomas Johansson tagit upp Waggeryds IK till division 3. Anders har som tränare lagt ned ett oerhört jobb på träningarna, matcher och fritid för att få fram en bra taktik för att få ihop laget till att ta sig upp till ny division efter så många års kämpande i fyran. Anders är också en mycket uppskattad lärare på Fågelforsskolan.

2 Christer Malmborg

Christer har varit något av en revypappa i Tofterydsrevyn, en av dem som skriver text och som har en huvudroll på scen. Han har härlig humor, är en duktig musiker och ställer upp i alla väder som när han blev ordförande för Götaströms Fordonshistoriska Klubb.

3. Lennart Fritz

Lennart arbetade i många år på Store Mosse och blev sedan ordförande i den ideella föreningen Store Mosse Nationalpark och han var dess ordförande i 19 år. Nu leder han framgångsrikt Skillingaryds SPF där hans glädje och organisationsförmåga smittar av sig på alla i styrelse och föreningen som helhet.

4 Monica Andersson

Monica visar stor medmänsklighet och engagemang i flera sammanhang som gagnar medmänniskor: Ordförande PRO, ledamot i Kommunala Pensionärsrådet, volontär på Mötesplats Skillingaryd, kyrkorådet, kyrkofullmäktige, en av gudstjänstgrupperna, kyrkvärd… Hon är en kvinna som inte spar sin möda i de verksamheter hon engagerat sig i.

5 P O Toftgård

P O Toftgård har i många år varit den som fört fram Tofteryd i en rad olika sammanhang, en förkämpe för bygdens bästa. Han har trappat ned från föreningsuppdrag och politik men han ger inte upp. I ett stort inlägg på Skillingaryd.nu förde han fram den stora miljonrullningen med flera överskridande inom nybyggnation och renovering av kommunala fastigheter.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *