Nyheter

Femklöverns bristande ansvar

Nyheter Läs Kenth Williamsson (S) debattartikel här

När Kommunfullmäktige i måndags skulle ta beslut om borgen för Vaggeryds Energi visade Femklövern hur oenig och hur olika syn man har på olika frågor men också hur svårt man har att samarbeta. Till och med när det rör sig om långsiktigt viktiga frågor som rör strategiska ägarfrågor för vår kommun, vilket tyvärr är anmärkningsvärt.

Ett enda parti, Socialdemokraterna var för att yrka bifall till förslaget. Vi var positiva till förslaget då bolaget skulle ges möjlighet att ersätta befintlig värmeproduktion och bygga samman fjärrvärmenäten i kommunen. Men också för att det ska vara möjligt att ta tillvara på spillvärme från industrier med överskottsvärme.  Detta skulle vara en bra affär för bolaget, ägarna, invånarna men även för näringslivet då det skapas möjlighet att ta tillvara på spillvärme från industrier med värmeöverskott. Förslaget skulle göra att kommunen tar ytterligare ett steg mot ett mer hållbart samhälle och samtidigt stärker sitt samarbete med näringslivet.

Trots att kommunstyrelsens ordförande Gert Jonsson, tillika Femklöverns ledare i Vaggeryds kommun stod bakom förslaget, så gjorde inte femklöverns ledamöter detta. Snarare visades en inre anarki upp. Flera röstade emot, andra lade ner sin röst och inte ens inom sitt eget parti (M) stod de bakom sin företrädare. Detta är faktiskt värre (?) än när Femklövern nyligen sa upp sin överenskommelse med oss i Oppositionen om att minska antalet ledamöter i styrelse och nämnder för att minska risken för smittspridning och för att upprätthålla den demokratiska organisationen med anledning av spridningen av Coronaviruset. Detta på grund av att man inte kom överens om vilka som skull avstå sina platser!!!

Det vi ser är en Femklöver som inte kan samarbeta och brister i ansvar. En Femklöver som faller samman. Detta visar med all tydlighet att Vaggeryds kommun behöver ett nytt styre för en fortsatt hållbar utveckling av vår kommun.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Kenth Williamsson/Gruppledare

Taggar

Dela


2 reaktioner på Femklöverns bristande ansvar

Jag skäms över att SD:s KF-grupp gick mot kommunstyrelsens förslag och körde över det beslut som diskuterats på SD:s gruppmöte.

Stig Svensson (SD)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *