Nyheter

Fenixelever besöker miljökonferens

Nyheter Elva elever från Fenix i Vaggeryd åker imorgon till Polen på miljökonferens

Eleverna Hilma Lindqvist, Tofteryd, och Clara Svanström, Skillingaryd, är inte med på resan men det är läraren Anne Ekwurtzel.

Elever från Fenixprogrammen samhäll, ekonomi, bygg, natur och teknik åker imorgon, tillsammans med tre lärare, till Polen för utbyte i EU-projektet ”Erasmus”.

– Vi kommer att vara borta en vecka, bidraget som vi har fått räcker till uppehälle, mat och studiebesök. På söndag besöker vi Auschwitz och på måndag börjar miljökonferensen. Vi har jobbat med olika teman och bland annat en fotoutställning som vi kommer att visa. Konferensen är från fredag till måndag nästa vecka, säger Anne Ekwurtzel som är en av lärarna som följer med.

Alla elever hade möjlighet att ansöka om att få vara med i projektet som även inkluderar polska och franska elever. Elva elever antogs där miljöfrågor är i fokus men även innebär kulturutbyte och man ska vara införstådd hur det är att vara gäst i ett annat land.

– Vi har med oss en presentation om bland annat Remida. Bygg- och anläggningsprogrammet har gjort arbete kring transport och hållbart byggande, berättar Anne när vi träffar henne i klassrummet på Fenix.

Tillsammans med Mattias Lindqvist Toftgård och Kent Westin utgör hon lärartrion som följer med till Polen och Anne är nyfiken på hur lärarkollegorna i Polen jobbar.

– Självklart kommer jag att utvecklas också. Det berikar min undervisning och man får även ett annat perspektiv på undervisningen, avslutar Anne.

Värdlandet Polen och Frankrike besöker vår kommun och Fenixeleverna i december.

I december berättade vi om att en halv miljon i EU-bidrag gör elevernas utbytesprojekt möjligt. Finns att läsa här.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *