Nyheter

Fiberföreningen fick utökad borgen

Nyheter Eniga kommunfullmäktigeledamöter beslutade i måndags kväll att Östra fiberföreningen får utökad borgen med två miljoner

Arkivfoto

Tidigare har kommunstyrelsen lämnat ett positivt besked till föreningen i öst som vill öka sin borgen från 10 till 12 miljoner kronor och kommunfullmäktige gick på samma linje.

Föreningen har likviditetsbehov i samband med slutuppgörelsen av fiberprojektet och behovet av utökande av borgensåtagande förväntas vara i mindre än ett halvår. Föreningen beviljads borgen på 10 miljoner kronor vid kommunfullmäktige sammanträde i juni 2016.

– Jag yrkar bifall. Men det vore intressant att veta vad de här ökande kostnader beror på, undrar Roger Ödebrink (S).

– Det här är något alldeles fantastiskt att vi kan bygga ut fiberföreningen. Östra fiberföreningen är inne i en slutredovisningsfas. Det fattas lite innan man får tillbaka bidragen från Jordbruksverket. Det behövs två miljoner för att kunna slutredovisa projektet. Det ska inte bli något glapp i deras likviditet, säger Gert Jonsson (M).

Östra Fiberföreningen väntar in ersättningsstöd efter uppvisade betalade fakturor och reglerad moms från Skatteverket.

Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag att bevilja ökad borgen.

Taggar

Dela


3 reaktioner på Fiberföreningen fick utökad borgen

Peter – skäll inte på kommunen.
Det är fiberföreningen och entreprenören Sandahls som inte är överens om slutnotan, en slutnota som måste vara betald för att fiberföreningen ska få ut sina bidragspengar.

Vilket fjasko detta är. Vem är det som räknar så fel hela tiden att man måste begära mer pengar hela tiden.

Har du ens läst varför .Det handlar om bidrag som ej kommit in till föreningen ännu o för att täcka det så går kommunen in med ett ökat borgensåtagande

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *