Nyheter

Visade okända Vaggerydsföretag

Nyheter KSL och Beslagsmix i samma företagsgrupp hör till de lite mer okända företagen i Vaggeryd.

Hitta hit...  [1/14]

Kenneth Karlsson och Christoffer Karlsson har givetvis ett intresse för KSL. Kenneth är styrelseledamot och Christoffer kund  [2/14]

Peter Jonsson och Urban Eriksson äger företagen tillsammans  [3/14]

Jaromir Stula till vänster och Jonas Ireklint till höger är delägare i Wog som tidigare haft verkasmhet i lokalerna.  [4/14]

Beslagsdelen  [5/14]

Samtal  [6/14]

Urban Eriksson presenterar den moderna anläggningen  [7/14]

Lager  [8/14]

Möte vid kundträffen  [9/14]

Agneta Wadsten och Helena Johansson hör till de anställda.  [10/14]

Jörgen Jonsson, Lidhult och Lasse Ottosson, Starkeryd, Skillingaryd fanns på plats  [11/14]

Här finns företaget  [12/14]

Kontorsdelen  [13/14]

Företagen finns vid Varlingsdalsgatan  [14/14]

KSL Trading startade 1997 och fanns i Jönköping men köptes 2012 av Urban Eriksson från Ålaryd utanför Skillingaryd och av Peter Jonsson från Nässjö.
2014 gick flyttlasset till Varlingsdalsgatan i Vaggeryd i de lokaler som Wog hade haft. Wog hade nu samordnat sin produktion till sina hyrda lokaler i Götafors industriområde, gamla Munksjö.

– Wog är en av våra kunder men vi har även en del andra här i kommunen som Ålaryds Trä, Ekdshals Möbler och Bergfors Snickeri, berättar Urban Eriksson.

Då förstår man direkt att det handlar om träindustri.
– Vi är en legotillverkare, säger Urban.
Man tillverkar spånskivor och andra skivor som sedan säljs vidare till olika möbelföretag för att bli butiksinredning och mycket annat.

På företagets hemsida berättas lite:
– Vi är ett lagom stort grossistföretag inom kantlister, skivmaterial och lim. Kunderna finns inom möbel-, inredning-, hus- och designföretag. Vi har en toppmodern såganläggning med helautomatiskt plocklager, allt för att kunna möta våra kunders varierande krav på volymer. Ingen order är för liten, vi sågar enbart en skiva om så önskas. Vi är en liten och tajt organisation med korta beslutsvägar och väl genomarbetat flöde, från order till leverans.

KSL har tolv anställda och Beslagsmix två. Tillsammans omsätter bolagen drygt 60 miljoner kronor.

Under fredagen hade företaget bjudit in till kundträff i lokalerna och på plats var även några av företagets egna leverantörer för att visa vad man kan erbjuda. Över 100 personer kom för att studera allt och även få smaka på lite julmat.

Nu hyr man fina lokaler och det känns knappast som en industri av gamla tiders mått. Här är välstädat och man kan ju undra hur man lyckas hålla all spån borta.

– Lokalerna här passar oss bra. De är ändamålsenliga och vi ligger nära E4:an, avrundar Urban Eriksson.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *